2011. március 3., csütörtök
Vegetáriánus mexikói (tekercs)
Az úgy készül, hogy egy fej hagymát felaprítunk és olajon üvegesre párolunk, majd apróra vágott paprikát szórunk rá, azt is üvegesre sütjük. A paprikát 3 féle paprikából célszerű vágni fél centis kockákra: legyen benne holland piros, magyar sárga, és csípős görög zöld, mindegyikből csak egy harmad paprikányi. Egy doboz (40dkg) barna babkonzervet tésztaszűrőn leöblítünk, a megpuhult paprikára dobjuk.Sózzuk, borsozzuk, és 2 percig együtt főzzük, majd egy doboz (40dkg) csilis ízesítésű kockázott paradicsomkonzervvel felöntjük. Felforraljuk, állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük. Csípős, paradicsomos babszószt kapunk. Ha bírjuk, tehetünk bele főtt kukoricát is. Tejföllel megkent tortilla tésztába töltötjük, feltekerjük, tetejét görög joghurttal megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük. Az eredmény finom, és viszonylag gyors vacsora. Jégsalátával, paradicsommal, és tejföllel tálaljuk. Reszelt sajt is illik a tetejére.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Mostanság rákattantam a mexikói kajákra. És ez nagyon tetszik! Ki fogom próbálni, köszi!
Csíp
tetszik és tényleg gyorsan megvan. alkalomadtán kipróbálom.
Megjegyzés küldése