2011. június 17., péntek

Váll

Miért van az, hogy ha jól megpakolom a gyomrom (jelen esetben grillezett zöldséggel és céklás gyökérfasirttal, meg mentes sörrel), megfájdul a vállam? Ugyanezt éreztem régen is, mikor még zabáltam, duplahamburgert, pizzát, nagy adag töltöttkáposztát. Már el is felejtettem, de ma visszajött a kellemetlen érzés. Mintha púpom lenne a bal vállamban.

Tudom, nyombélfekély, sõt, gyomorrák, de inkább valami konkrétabbat mondjatok.

5 megjegyzés:

martinelli írta...

Ez kicsit fura, de hasonló esetet tudok. A testvérem is nagy zabás volt, egyszer bezabált 4 forró szilvás gombócot. Jól megfeküdte a gyomrát és panaszkodott, hogy fáj a szíve. Elmentünk az ügyeletre, végig csináltak pár vizsgálatot (EKG stb.) és azt mondták, hogy megpuffadt a gyomra, nyomta a szívet és azért voltak fájdalmai. De neked, hogy miért a vállad fáj, az rejtély. A bal az stimmel, mivel ott a szív. De gondolom neked is az lehet a gond mint a testvéremnek.

Betond írta...

Lehet, hogy jó a tipp. Korábban volt reflux, tegnap meg nem evés miatt gyomorsav.

Névtelen írta...

Biztos, hogy a vállad fáj, nem a tarkód?

Betond írta...

Ami a nyak és a váll vége között van, a kulccsont fölött.

B

Névtelen írta...

Értem. Csak, mert lehet, hogy leesik ilyenkor a vérnyomásod. Hogy miért?
Mert a beleknek nagy mennyiségű vérre van szükségük az emésztéshez. Mikor a vér, étkezés után a belekbe áramlik, a szívfrekvencia megnő, a szervezet más részein található erek pedig összehúzódnak, hogy fenntartsák a vérnyomást. Néhány emberben azonban ezek a mechanizmusok nem működnek megfelelően. A vér normálisan a belekbe áramlik, de a szívfrekvencia nem nő meg eléggé, és a vérerek sem szűkülnek megfelelően össze a vérnyomás fenntartására. Az eredmény: leesik a vérnyomás.