2017. december 5., kedd

Liza aki nem rókatündér

Megint egy vicces cím, de azért meg akartam emlékezni egy lányról, Lizáról, aki Tallinnban a fõtéren advent elsõ vasárnapján magyarul elénekelte a Hull a pelyhes fehér hó kezdetû éneket magyarul.

Az elõzmények: dec 1-én 12 órakor két télapó (ikrek?) áll a színpadon, köszöntik a karácsonyi vásár résztvevõit, s felhívnak egy 3 éves forma kisfiút a színpadra, mi a neved? Tarmo (nem emlékszem, pontosan, lehet, hogy Tuomo), akarták énekeltetni, de azt nem tudott, kapott egy ajándékot, aztán felhívtak egy nagyobbacska lányt, aki lehetett vagy 20 éves, beszél angolul, de észtül nem, angolul kérdezik ki vagy Líza (van ilyen magyar név, vagy az Erzsébet észtesített változata?), honnan jöttél? Magyarországról, mit csinálsz itt? túrista, énekelnél nekünk valamit? és énekelt. És Tallinn fõterén a karácsonyi vásár magyar éneket hallgatott.

De hogy került két télapó a színpadra? Nekem örök rejtély marad, bár az eszembe jutott, hogy ott hosszú a karácsony, kétszer ünneplik, egyik a keresztényeknek, másik az ortodoxoknak.


---
Kaptam Tallinnban kocsonyát "sült" néven. Ma az volt a reggelim. Finom. Kár, hogy elfogyott.

Nincsenek megjegyzések: