2018. június 14., csütörtök

Platform, ecosystem

Visszajöttünk az info session-ról (ez az, ahol a vállalat vezetése elmondja a stratégiát, meg díjakat ad át a rák-gyógyításban elért eredményekért), s a kollégám azzal fogadott, hogy "na, meddig lesz még munkahelyünk, kedves házi-Nostradamusunk?"

Kezd kísértetiesen hasonlítani a helyzet a korábbi munkahelyemre.

Ma reggel hajnal 8-kor volt a tájékoztatás. Szokatlan időpont, ilyen koránra nem szoktak tenni semmi céges bejelentést, meg szokták várni, míg mindenki felkel és beér. Töltögettem a bullshit bingót, a következő szavak voltak túlsúlyban: platform, ecosystem, emerging markets, meg a big data. Ha valaki látta sir Elop (a finn technológiai óriás trójai falova) burning platform beszédét, az átérezheti, de legalábbis megértheti, milyen gyomorgörcs fogott el. Fókuszálás, megújulás bla bla. Aztán a nyerõ képlet:

érték = (minőség (szórás) + eredmény) / költség


A gond, hogy az értéket (value) növelni leginkább a költségek farigcsálásával lehet. Kb olyan ez, mint ha hirtelen fogyni akarok 20 kilót, akkor leamputáltatom a lábam.

A legjobb módja annak, hogy az átszervezés miatti stresszt elkerüljük, hogy az ember az alvásra és a közvetlen munkájára koncentrál, és az ilyen hülyeségekre el se megy. Most megint felkavarodott a gyomrom, és keresem buzgón a leszarom tablettámat, ami valahol elgurult a picsába.

Csak egy csöppet vagyok ideges.

Nincsenek megjegyzések: