2024. május 26., vasárnap

Itthon 2* kognitív disszonancia

Ma nagy álmom teljesült. Igaz nem egy tankkal, és nem Románián, hanem hárommal, és a fél Európán, hogy legyen autóm itthon az osztálytalálkozóa eljutni, slegyen mivel elhozni anyám az intézetből és elszállítani a szülőfalujába szerdán, csak hogy egy kicsit alliteràljak.

S ez egyben okozott egy kis kognitív disszonanciát, olyat, mint amikor a repülőből kiszállva hirtelen minden autó magyar, csak most nem az, hanem az, hogy itthon vagyok, és mégis a saját (otthoni) autómmal parkolok, amiben van tolatókamera, mert amit itt használni szoktam anyué míg megvolt vagy a húgomé még kuplungos botváltós és hangos.

Vörös farok: bölcs Salamon mondta vala / halk autónak nincsen szaga / de amelyik szag nélküli/ annak ára rendkívüli.

Az út rövidebb volt mint gondoltam. A Pokémon go megmondja, hogy Espoo és Budapest között a légvonal 1450 km, ez az út meg (oké, Tallinntól) tokkal vonóval 1660 km volt, s már 8-kor itthon lettem volna, ha nem állok meg Esztergom túloldalán ATM-et keresni amiből igazi pénzt tudtam felvenni, mert valakinek kell.

Tallinn az gáz volt, a hajóból kijutás után araszoltunk a feltúrt utak mellett, egy órába telt mire tövig tudtam nyomni a gázpedaált.

Elkerültem a fizetős utakat, ezért Szlovákiában minden kis falut megnéztem, de majd hazafelé jobban kell sietni, hogy elérjem az esti hajót, majd előtte kiolvasom az internetet, hogy megtanuljam, hol és hogy kell az autópályákra belépési engedélyt váltani. Akármennyire szeretem a kanyargós szerpentineket, hajlandó vagyok lemondani róluk, lévén hogy hétköznap indulok és biztos picit több autó lesz az utakon.

A lepukkant hotelnek nagyon pozitív visszajelzést adtam, arra gondoltam, amikor a főnököm megkérdi ajánlanám-e a céget másoknak (hoppá, második kognitív disszonancia), azt mondom hogy maximálisan, mert ha azt mondanám hogy nem ajánlom, akkor miért vagyok olyan lúzer, hogy 10 évet időzök itt. Fit for purpose jelszóval, a minőség egyedi, a minőség a felhasználó követelményeinek való megfelelés mértéke, nekem meg csak annyi elvárásom volt, hogy valahol aludhassak. Az, hogy zuhany is volt meg dupla ágy, és be lehetett csukni az ajtót, meg is haladta az elvárásaimat.

Mivel törölköző nap volt, volt nálam egy, és a wc papír hiányát is sikerült áthidalni. Legközelebb ne felejtsük el betenni egy működő (érts: lyukakkal teli) zuhany fejet, vagy vízkőoldót.

Nincsenek megjegyzések: