2025. február 19., szerda

Kovász - végre működik

Már többször abba akartam hagyni a kisérletezést, de a hétvégén, mikor a gyerekek jöttek megköszönteni az asszonyt, sikerült egész jó kenyeret sütnöm, és tegnap sikerült megismételni. Szépen megkelt, felemelkedett, nem lett tömör, se vizes a belseje, a kérge sem túl vastag, sem túl kemény, nincsenek benne hatalmas buborékok se.

A trükk az volt, hogy az ablak előtt van egy virágtartó polc, az alatt a radiátor, ezen a polcon kelesztettem 6-8 órát lezárt Tupper kelesztő tálban. Szépen feljött, nem kelt túl. Kiborítás után ugyan kicsit összeesett, de hajtogatva és formázva még tovább kelt.

Haj, de jól esik, hogy valami sikerült!

Ma elutazott az ex, és a gyermek itthon maradt egyedül, vittem neki 2 szeletet kóstolni, ha ő is rámondja, hogy jó, akkor majd megveregetem a vállam.

Update: azt írta a gyermek, hogy a kenyér nagyon finom, csak túl tömör. Mi, akik láttuk az előző 5-6 változatot, nem mondanánk rá, hogy tömör. Az objektív visszajelzést tűrni kell, na.

---

Van hozzá gyulai is, csabai is, melyikkel egyem? Tegnap vacsorára téli szalámi volt gulyáskrémmel, azzal is jó volt. Kérdik a magyarok, hol vettem a kolbászt? Az Auchanban. Majd kérem az exet, hogy visszafelé hozzon, mert addigra elfogy, cserébe kénytelen leszek kimenni érte a reptérre (és hazavinni - éjjel ritkásan járnak a buszok hozzájuk), s akkor nem kell magyarázkodni az asszonynak, hogy miért megyek éjjel a reptérre exet fuvarozni.


Nincsenek megjegyzések: