2011. szeptember 25., vasárnap

Havaii hókuszpókusz

Elolvastam valami könyvet egy havaii gyógyítási módszerrõl, valami holopolo vagy mi volt a neve, s összeállt a kép a tudatos és a tudatalatti kapcsolatáról, hogyan is mûködhetnek ezek az alternatív gyógyítások. A módszer lényege: van egy isteni erõ, ami a természetet rendbe teszi, gyógyít, a hibákat kijavítja. Ha beavatkozol a természetbe, aztán magára hagyod, az megint beáll egy stabil egyensúlyi állapotba. Elsimít. Ez az erõ gyógyít. A tudatalattink, az állati lényünk meg ösztönösen olyan dolgokat csinál, ami jó nekünk, amit sokszor megerõszakol a tudatunk, na és itt keletkeznek a feszültségek. A betegség egy ilyen feszültség, vagy ahogy írta emlék fizikai kivetülése. Ha a tudatalattinkat magára hagynánk, akkor ezt az emléket szépen lerendezné, hagyná az istenit, hogy helyre tegye, meggyógyítsa. De a tudatunk felülírja a programot, azt mondjuk, most ne pihend ki azt az izomrost szakadást, hanem menj megint pingpongozni. A gyógyító módszer lényege, hogy bocsánatot kérünk a tudatalattinktól, mert nem figyeltünk rá, és megkérjük, hogy hozza rendbe az emléket (az isteni eltörli a rossz emlékképet, kisimít, elrendez), és megszûnik a fizikai kivetülés, a betegség. Aztán megköszönjük. Köszönöm, szeretlek. Nagy hókuszpókusznak tûnik, de mi van, ha nem az? Más gyógymódok, pl a szientológusok módszere is azt mondja, hogy köszönöm.

Ha a szervezet azt kapja, az állati ösztönlény, amire szüksége van, az az egyensúly irányába indul el, gyógyul, rendbehoz. Hányszor hallottam már, hogy halld meg tested szavát, mire van szüksége, ha zöldséget kíván, ne pizzát meg kólát adj neki. Azért isszuk a kólát, mert a racionális, tudatos lényünk szeme elõtt a színes reklámok elterelik a figyelmét a belsõ hangról. Ezért is jó a meditálás, ezért is jó, ha nincs otthon tévé, mert akkor jobban meghalljuk magunkban azt a kiabálást, vagy halk suttogást, ahogy a tudatalatti üzen. Most almát kérek, most meg spenótot.

Megettem a pizzát, tele a hasam, most egyáltalán nem kívánom az almát, így van ez rendjén, viszont a sör, azt most nagyon kívánja a tudatalattim, mindjárt leküldök neki egy mentest.

Nincsenek megjegyzések: