2007. augusztus 28., kedd

Kovászos uborka

Ma bevásároltam a piacon, vettem padlizsánt, hogy Antymixné receptjét végre kipróbáljam (hétvégi kísérletem robbanással és takarítással végződött). Vettem uborkát is, ebből életem első kovászos uborkája lesz, ha sikerül. Meg ha lesz nap a következő 4 napban. A receptet az eladó adta.

Hozzávalók:
Uborka, alaposan megmosva, végén keresztben bevágva
Annyi liter víz, ahány kiló az uborka
Annyi púpos kanál só, ahány kiló uborka
Pár gerezd fokhagyma, kapor, 2 szelet (fehér, kovászos) kenyér

Uborkás üveg aljára pár szál kaprot raktam, rá egy szelet kenyeret és pár gerezd fokhagymát. Rápakoltam az alaposan megmosott és a végén kereszben bevágott uborkát. Erre újabb adag kaprot, kilónként egy púpos kanál sót és újabb szelet kenyeret tettem, és leöntöttem felforralt, de kézmelegre lehűtött vízzel, hogy mindent ellepjen. Konyharuhával lefedtem, kitettem az ablakba ahol éri a nap. 4-5 nap múlva, ha minden jól megy, pörkölt lesz és nokedli, ahhoz friss uborka.

Aztán ha nem jól csinálom, sikítsatok! Vagy megy a fényképező gép után.

Nincsenek megjegyzések: