Hogyan gyártják a makarónit? Azt a hosszú csőtésztát, aminek a közepén luk van? A fő kérdés az, hogy kerül bele a luk. Na itt a magyarázat, amit minden gyerek tud: Először spagettit gyártanak, azon kívül van a lyuk, belül a tészta. Utána kifordítják.
Próbálom elterelni a gondolataim...
Van más megoldás is. Az egyik: csinálnak egy lyukat, majd korülkenik tésztával. :-) A másik: egy olyan vastag tésztarudat csinálnak, mint a makaróni, majd símán kihúzzák a belsejéből a spagettit. Általában a másodikat szeretik jobban, mert az elsőnél a lyuk megy a szemétbe, míg a masodiknál ugyan több tészta fogy, de a mellékterméket is értékesíteni lehet.
1 megjegyzés:
nekem apukám a tésztával körbetekert lyukat tanította. nem értem, hogy lehet ebből vitaindító; ez egyértelmű! :)
Megjegyzés küldése