2009. január 21., szerda

Avokádókrém

Hát ennek tényleg nagyon ronda az állaga meg a színe, olyan, mintha valaki már megemésztette volna félig. Zöldespiros, mint az eper, krémszerűen kenhető, mint a vinetta. De nangyon finom! nem bírtam abbahagyni, majd mind elfogyott.

Készült, na most itt nem az év, meg a lejárat jön, hanem a recept:

2 érett avokádó, 3-4 napig szobahőmérsékleten tart, hogy megpuhuljon, de még ne rohadjon, meghámoz, kimagoz (ezeknek akkora magja volt, mint a golflabda), villával szétnyomkodni és elkeverni: fél hagyma apróra vágva, pár csepp lime lé (lehet kicsit bővebben adni utána, ha ízetlen), só, bors, és darabolt paradicsom. Bolti paradicsom-kásám volt, most az ment bele, de a hámozott jobb, leve nélkül. Öcsém receptje, azt mondja addig sózni, mikor már kellemes.

Nekem nagyon ízlett, mint a padlizsánkrém. Természetesen tortillával mártogatni.

3 megjegyzés:

Tünde írta...

Állítólag azért kell rá sok citrom, mert akkor megtartja a zöld színét... bár nekem ez még sosem jött össze. De az íze az nagyon finom.
Én az új-zélandi unokatesomtól hallottam, hogy avokádós sandwichet visz a suliba. Kipróbáltam, nekem bejött, de ahogy látom nem vagyok ezzel egyedül.Bár a színe tényleg förtelmes tud lenni olykor :))

Névtelen írta...

Most jut eszembe azt nem mondtam, hogy a citrom/lime levét kell először hozzá adni, hogy ne barnuljon meg.(annyira)
És ha nincs tortilla akkor bármilyen kenyérféléből készített piritóssal is isteni.( uram bocsá' csipsz, ropi, abonett, sós keksz stb.)
öccs.

Betond írta...

Tortilla az van, mindig van otthon... meg csipsz is. De most sajtos a tortilla, az nem olyan jo mint az üres.