2009. január 18., vasárnap

Maradékból finomat

Megmaradt megint a pörkölt. Egyszerűen nem bírom 3. nap is enni, egyrészt mert elfogyott a nokedli, tésztával meg nem olyan, másrészt mert nem lett mégsem olyan finom mint amit Csepelke alkotott egyszer nálam, mikor megmentette a bulit.

Ha megmaradt, mehet a bio kukába, de azért az ember mégiscsak sajnálja azt a malacot, még megfázik ott kint. Jött az ötlet, volt még egy fél vödör savanyúkáposztánk, gondotam csinálok belőle székelykáposztát, és lett, finom is, mert a hús mellett volt benne füstölt szalonna is. Csak a gersli hiányzott belőle, de nagyon jól esett. Így készül:

Megmaradt pörköltet felmelegítjük, bele keverünk fél adag jól kimosott savanyúkáposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 15 percig együtt főzzük. Babérlevéllel, egész borssal ízesítjük. Tejföllel, fehér kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: