2009. január 4., vasárnap

Vega

Keves Orvos Válaszol!

Van olyan, hogy valaki nem jó vegának? Mondjuk hogy a szervezete megszokta, hogy a húsból veszi fel a szüskéges ásványi angyagokat és energiát, és ha növényi formában kapja ugyanazt, akkor azt nem tudja lebontani és felhasználni? Mintha ilyen bajom lenne, ha próbálok egészségesebben, kevesebb húst enni, hízok, ráadásul mintha a magnézium, kalcium meg kálium szintem is mocorogna, legalábbis a tünetek erre utalnak. Van ilyen?

Arra gondolok, hogy az az állat, amit megeszek, már előfeldolgozta (tech: preprocesszálta) az élelmet a számomra. Persze ott van az agykockáim között az is, hogy "bántotthús", meg hogy a vére beszennyez (azt hiszem a kosher ételekben ezért nem lehet vér egyáltalán). Disszonancia, mert hiába akarnék, nem tudok vegetáriánus lenni.

Mit tegyek jeligére a kiadóba.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Majd akkor legyél vegetáriánus, ha azt az szervezeted is úgy kívánja. Erőltetésnek semmi értelme.

Vera Linn írta...

nekem sem sikerült. döntésem napján édesanyám grillcsirkét sütött. erről ennyit. anyukám sok éve vegetáriánus, mégsem fogy. lehet a sport többet segít mint a fogyókúra. egy biztos, a stressz a legjobb, de legszívesebben kihagynám, ha tehetném.