2009. február 13., péntek

Finn hideg

Megértettem, miért nem fújnak orrot a finnek. Erdõben sétáltunk, és a hidegben elkezdett csorogni az orrunk. Ötpercenként kellett megállnunk, kesztyû levesz, hónalj alá rak, zsebkendõ elõkotor, orr kifúj, zsebkendõ visszagyömöszöl, kesztyû visszavesz. Valahogy nem praktikus. Kell itt folyton a kesztyû, ha levesszük, erõsb fázik a kezünk. Na hát ezért nem fújnak orrot, inkább szívják, aztán gondolom kiköpik.

Egyszer írt az óvónõ egy levelet, hogy kedves szülõk, legyenek szívesek megtanítani a gyerekeket finn módra szívni az orrukat, mert mi a zsebkendõvel nem vacakolunk, az tisztátalan/gusztustalan. Visszalátni amit kifújtak. Hát nekünk meg a krákogás gusztustalan. Állítólag Japánban is szipognak. ott is hideg van?

Kocsmákban látom, hogy a finn férfiak térdig letolják a nadrágot a pisiléshez. Gondolom így szokták meg. A kocsmában pillanatok alatt eljutnak az elsõ mámoros állapotig, onnantól dülöngél a világ, és anyuka azt taníthatta, ha a világ dülöngél, ne csöpögtesd le a nadrágod. Aztán, ha elvégezték a dolgukat, megtörlik a szerszámot, és öltözködnek.

Elképzelem a kettõt együtt. Kint az erdõben, mínusz 15 fokban jön az inger, a finn faszi letolja a gatyát térdig, és... a végén falevéllel letörli a maradékot. Aztán nagyot krákog, és köp egyet. Természetesen kesztyûben.

Egyébként az okosklubban azt mondják, a kulturált férfiak otthon ülve csinálják. Mi meg megtanultunk célozni.

2 megjegyzés:

Vera Linn írta...

:))))))))

SpaceCow írta...

Bizony! Ülve higiénikusabb... Gy. is utálja, ha valaki állva csapat, mert fröcsög mindenfelé és utána pisiszag... Szóval ülve, de nem kesztyűben! :)