A diófasirt igazából szójával készül, de kell bele 10 deka dió is, és íze mintha húsos lenne. Állítólag a húsevők is szeretni szokták, hát nem tudom, más hogy van vele, de nekem bejön. A múltkor hasonló fasirt volt zabpehelyből. Kiderült, hogy a finn zabpelyhet sokkal jobban pelyhesítik, sokkal jobban szétázik mint a magyar. (A finn grízt és morzsát is finomabbra őrlik, szenvedek is a tejbegríznél, grízgaluskánál és a túrógombócnál miatta.) Ja és kukorica darát is alig találni, helyette a multkor kukoricakeményítőt kaptam (ami finomabb a lisztnél is).A diófasirt receptje (lakto-ovo):
10 dkg dió
4 ek szójagranulátum
4 ek zabpehely
2 ek búzadara
5 dkg kenyér vagy zsemle
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma zúzva
1 tk só
2 tojás
2 dl víz
2 teáskanál Flekken tuubusos fűszerkeverék
2 teáskanál tasakos "HA" fasirt fűszer (vagy helyette grill fűszer)
1 teáskanál vegeta
A hagymát egy kis olajon enyhén megpirítjuk, és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Kicsit állni hagyjuk , aztán 1 cm vastag fasirtokat formázunk belőle és nagyon lassan, kb fél óráig sütjük.
Kuszkusz:
Negyed kiló kuszkusz anyagot (nem tudom mi ez, azt hiszem gabona) háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben pár percig főzzük, és még pár percig hagyjuk dagadni. A só mellett kávéskanálnyi vegetát is kapott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése