2009. június 19., péntek

Ezerarcú coaching

Megjelent a Baracskai coach iskola könyve, az Ezerarcú coaching. Olvasom évfolyamtársaim írásait, ők hogy alkalmazzák a tanultakat. Sokfélék az írások, sokfélék a coachok is. Megtudtam például, hogy a száraz kaját, kávét és csokit gyártó multi reformprogramját wellnessnek hívják. Tetszik. Vitatkoznék az íróval, mert azt mondja, nincs konzisztencia a program neve és a wellnessről kialakult kép között, na de olyan kedves, hogy nem vitatkozom. Csak megmutatom, hogy az én ablakomból a csoki és a wellness igen is közelinek látszik:
  1. aki csokit, kávét, szárított ételt vásárol, olyan modern élhet élhet, amibe belefér a fürdőzés, a konditerem
  2. a csokoládé ledolgozásához, a szárított kaja (só, zsír) kompenzáláshához, és a kávé okozta negatív hatások ellensúlyozására igazán wellness életforma szükséges, vagyis aki több csokit eszik, többet kell járjon konditerembe, ami meg a wellness igazi otthona.
  3. a csoki boldogsághormont termel, hasonlóan az ízfokozókkal teletömött ételek, és nem véletlen hívják a kávét is élvezeti cikknek, szóval aki ezeket fogyasztja, élvezi, az boldogságot, jólétet (angolul wellness) teremt magának.
Egyébként nemcsak a könyv, az alumni is tetszik, hogy jó egy évvel a suli befejezése után is vannak közös programjaink, továbbképzéseink, szemléletformáló sörözések. Na meg a hírnév. Azon gondolkozom, miért nem arról írtam én is, hogy a pálya közepén állva mennyire hiábavaló is a bekiabálás, mert mikor jön a scrum, simán eltapos.

Nincsenek megjegyzések: