2009. június 22., hétfő

Google Nederland

Beírom hogy google.com, erre átdob a holland google oldalra, google.nl. Fasza, ezek is tudnak alkotni. Szerencsére minden nyelven ugyanúgy néz ki, beírom amit keresek, és nyomom az egyetlen két gombot, amire most a Google zoeken és a Ik doe een gok feliratok vannak. Majdcsak meglesz amit akarok. Utálatos lokalizálás.

Az is, hogy a Creative oldalán ha Finnországban kérek segítséget, kell tudni finnül. Mert a finn support oldalak csak finnül elérhetők. Az itt élő nagyszámú külföldi, de akár a belföldi svéd anyanyelvű finn, meg a lapp anyanyelvű lapp, meg a szomáli finnek, meg az inkeri finnek, meg a többi helyi lakos mind le van magasról. Ezt a pökhendi hozzáállást...

Aztán ott van a googlemaps. Mondom neki, hogy honnan, melyik utcábol szeretnék indulni, beírom, hogy Kotikyläntie, erre visszakérdez, did you mean Hembyvägen? Bár a kettő ugyanazt jelenti, de nem, én nem ezt kértem. Én Finnországban finnül kérem a szolgáltatást! A legjobb az, mikor beirom, hogy Helsinki, ez meg kijavítja néha svédre (Helsingfors), néha meg valami teljesen más latin (Helsinquia: spanyol? olasz?) nyelvre.

Mennyivel jobb volt még a DOS idején...

1 megjegyzés:

toria írta...

VPNt nem használsz, ami egy holland szerverre van beállítva? Nekem ilyenkor csinál ilyet, emellett a reklámokat is lokalizálja az "okos" gugli.