2009. június 21., vasárnap

Görög gomba

Fogtam a szakácsönyvet, kinyitottam egy ismert receptnél, és azt játszottam, hogy ami az én receptem után kettõvel következik, azt főzöm meg. Megvettem a hozzávalókat, nagyobb gombafejeket, rozmaringot, meg van felbontva egy üveg bor, abból is kell bele pár evőkanálnyi, épp csak ízesíteni, most összerakom, aztán lesz holnap mihez nyúlni az asszonykámnak két pelenkacsere és szoptatás között. Aztán kedden megint vendég jön, aki majd főz ránk.

Olajban fedő alatt üvegesre párolok egy fej apróra vágott hagymát, rádobok egy paradicsomot, citromlével, 5 evőkanál borral, egy ág rozmarinngal, csipet kakukkfűvel sóval, borssal lassú tűzön párolom. Mikor a paradicsom szétfőtt, a 300-500 gramm, négyfelé vágott gombát belerakom és puhára párolom. Rizst adok hozzá.

Nincsenek megjegyzések: