2010. július 11., vasárnap

Hűvösödik

Hideg a sör, pocsék az íze, nem baj, a meccs sem olyan jó, mint a tegnapi. Kollegám Rami most ott ül valahol a közönségbe, csak a döntőre ment, most tényleg nem irigylem.

A szomszédaink ma felpakoltak, és elmentek, gondolom meleg országba, mi meg röhögünk rajtuk, mert itt is király idő van. Jó, a sör nem olyan jó.

Tömeg a bodomi tónál

Kimentünk ma a bodomi tó partjára, és kivételesen (árnyékban) élveztem a meleget 34 fok volt. Míg asszonykám a gyerekkel a vízben pancsolt, volt időm olvasni, most Vonnegut van (megint) soron.

Este zsinórokat kötöttem a virágágyás és az eresz közé, legyen mire a futó hajnalicskáknak felfutni. Aztán szüreteltem. Talán nem is mondtam még, hogy virágzik a paradicsom, már legalább 50-60-70 centi magasok, és talán a paprika is megindul növekedni, minden este locsolom, beszereztünk egy slagot, azzal a gyepet is, és a növényeket. A fű, amit a Tatika ültetett, megnőtt, tegnap lekaszáltam. Az eper, akarom mondani erdei szeder túlélte az átültetést, szépen zöldell, virágzik, és van rajta 3-4 érett szem, de apró, jövőre lecserélem valami nemesebb fajtára. A spenót és a saláta észrevétlenül akkorára nőtt, hogy nem lehetett megmondani, mi micsoda, felmagzott, kikapáltuk. A répa nagyon sűrű, nem tudtam, mikor kell elkezdeni egyelni, hát most gyorsan megritkítottam. A borsó szépen nő, van rajta pár hüvely, hamarosan abból is lehet szüretelni. A retek leérett, 5-6 darab 2-3 centis retkünk lett, jó erős ízűek, a többi apró maradt és felmagzott. Ja, a szüretet el is felejtettem: megérett a kapor, leszedtük, rengeteg lett, egy egész tálcányi, nagy részét lefagyasztottam, egy adagot meghagytam holnapra, kapormártás lesz.

Kapor - szüret előtt

Szüret után

Spenót lenne? Nem ismertük fel, kivágtuk.

Ez meg a paradicsom (jobbra), paprika (középen) és répa (balra)

Azt sem mondtam, hogy a héten csináltam megint kovászos uborkát, és a saját kertemből szedtem alá kaprot.

Aztán rájöttem, mekkora barom vagyok: olyan dolgot ültettem, amiből egész évben csak egy pici fogy, utálom a kaprot, a tökfőzeléket, a kapor mártást is. Na jó, a sült halra kell egy kicsi, meg a kovászos uborkába is jó. Erre itt van legalább 5 évre való adag lefagyasztva. Jövőre majd túrórudit és palacsintát ültetünk.

Pár napja így esett

Holnap újra kezdjük, megint viszem a családot nyaralni, most valami tengerpartra. (Menjek talán repülővel? Nem, nem, nem lakunk mi olyan messze.)

Nincsenek megjegyzések: