2011. június 19., vasárnap

Tengeri beszámoló

Klasz kis tengeri kirándulásunk volt ma. hajó-val utaztunk a közeli szigetre. Útközben kajakosok-kal találkoztunk. Nagyot sétáltunk az erdõ-ben, felmásztunk a kilátótorony-ba, ahonnan belátni a tengert. Természetesen sokat fotóz-tunk. A tûzrakó-nál fát vág-tunk és tüz-et raktunk. Megsütöttük a nyársak-at és a Haloumi sajt-ot.

Barátaink makkarát, mi szójakolbászt és kukoricát sütöttünk. Míg sütögettünk és beszélgettünk, gyerekeink a fûben hemperegtek és a fáskamra-ban bújócskáztak. Az idõ nem volt túl szép, talán pont ezért senki sem volt a part-on. Mikor elkezdett szemerkélni az esõ, összeszedtük a kis csapatot-ot, és elindultunk hazafelé. Gyerekeink jól elfáradtak, pici lányunk elaludt a babakocsiban. Ami ritka.


Vega grill:

Nyársra grillpácban pácolt gombát, cukkini, padlizsán, paprika és hagyma darabot, és egy-egy apró paradicsomot szúrtunk. A grillpáchoz otthoni grillzöldség fûszersót használtam, kevés ecettel, olajjal (fele oliva, fele napraforgó), kiskanál mustárral kevertem el. Ebbe forgattam a besózott, apróra vágott zöldségeket.


A Haloumi sajtot már otthon megsütöttem, és alufóliában csak feldobtam a tûz fölé átmelegíteni. Sütöttem pár karika padlizsánt is, ami ugyanazzal a páccal volt bepácolva, na ez isteni finom lett, kár hogy nem sütöttem többet. Hozzá pitát ettünk, ott a tûz fölött sütöttem át, kicsit megkapta a tûz, de így isteni finom lett (elmúlt az a bolti, félig nyers íze).

Az elõfõzött kukoricát (boltban így kapható légmentes tasakban) csak felraktuk a vasrácsra, és addig forgattuk míg mindenhol megpirosodott.

A szójavirsli nem akart úgy sülni, mint a finn krinolin (makkara), ezért inkább alufóliába csavartam, és úgy sütöttem át.

2 megjegyzés:

Negra írta...

Ez nagyon tetszett!!!! :D
Megkapod tőlem most azonnal a kreatív blogger díjat!!!! :D

ORsi írta...

klassz beszámoló volt. pont olyan mint régen a dörmögö dömötörben (vagy a kisdobosban?). még több ilyet csinálj, jó?