2011. június 24., péntek

Vegetáriánus brassói tofuval

Gondoltam, csinálok valami olyan kaját, amit a gyerek is szívesen megeszik. Az egyik kedvenc kajám a brassói volt, gondoltam megpróbálok csinálni vega módra tofuval, gombával, cukkinivel és szójavirslivel. Végül szójavirsli nélkül lett, de isteni finom. Mutatom, és küldöm a receptet.


Recept:

20-25 deka pácolt tofu (zöldfûszeres, szójaszószos pác volt rajta, így kaptam a boltban)
1 kis konzerv sampion gomba
5-6 szem krumpli
1 kis cukkini
sütéshez olaj
fél leveskocka
só, bors, majoranna

A krumplit 2 centis kockákra vágtam, és bõ olajban pirosra sütöttem. Míg sült, a pácolt tofut felkockáztam (nem megy össze, mint a hús, kisebbre kell vágni), és kevés olajon, serpenyõben minden oldalát pirosra sütöttem. A konzerv gombát bõ vízzel átöblítettem és lecsöpögtettem, és a pirosra sûlt tofuhoz adtam. Sóztam, borsoztam, és 5 percig együtt sütöttem. Kevés vízzel felengedtem, bele morzsoltam egy zöldségleves kocka felét, és addig pároltam, amíg a víz elforrt róla. Majorannával megszórtam, és még egy kicsit pirítottam. Egy kis cukkinit ugyanakkora kockákra vágtam, mint a krumplit, és az olajban a krumplihoz hasonlóam megsütöttem. A krumplit és a sült cukkinit összekevertem, sóztam, majd hozzá kevertem a tofus gombát. Uborkasalátával tálaltam. Mind megettük.

3 megjegyzés:

csepelke írta...

nah, ilyeneket várok tőled:) zaba recept:) éljen a hedonizmus xd

Betond írta...

:)

Kata írta...

Küldj nekem ilyet fénypostával :)