
Hozzávalók
2-3 vastag húsú paprika (holland)
10-10 dkg borsó és zöldbab (fagyasztott)
20 dkg barna babkonzerv
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
egy kis cukkini fele
5 dkg olívabogyó
olivaolaj
1 zöldségleves kocka
3 dl rizs (10 perces gyorsrizs)
A maréknyi zöldbabot és borsót 5 percig fõzöm, félreteszem. 1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát apróra vágom, két evõkanál oliva olajon megpárolom. Kockára vágott színes paprikát, cukkinit, 2 szem apróra vágott paradicsomot, 1 fél doboz barna babkonzervet, fél marék oliva bogyót, és 3 deciliter rízst adok hozzá. Ezeket 3-4 percig együtt párolom, amíg a rizs üveges lesz. Felengedem 6-7 dl vízzel, beledobok egy zöldségleves kockát, kevés igazi sáfránnyal és õrölt rozmaringgal fûszerezem, és addig fõzöm, amíg a rizs megpuhul és magába szívja a vizet. Ekkor hozzá keverem a zöldbabot és a borsót, kicsit még összeforralom, petrezselyemmel díszítem.
2 megjegyzés:
Palella finnül azt jelenti fázni. Dávid.
:)
Üdv.: fázós
Megjegyzés küldése