2012. szeptember 15., szombat

Midi-Pireneusok

Bon jour! Itt vagyok a hotel recepcióján, csak itt van net, most tudok írni. Hatalmas hegyek körben, a Midi-Pireneusok. Nem tudom, ez középet jelent-e vagy közepeset, mindenesetre úgy néz ki kicsit itt a völgyben mint a Pilis Tinnye felé. Utálom Tinnyét, de a szûk hágót a hegyek között azt szeretem. Na olyanok vannak itt is, csak azt hiszem a Pireneusok magasabbak. Akkora bazi nagy hegyek, hogy még a kecskék sem tudnak felmászni. És a szunyogok is távol maradnak.

Toulouse környéke lapos, mint Hollandia, csak nem vizes, és száraz, mint La Mancha Spanyolországban, de mezõgazdaságilag mûvelik, mint Szlovákiában Komárom után, hosszú kerekekeken guruloló locsoló szerkezetekkel. Aztán jönnek tipikus? (filmekbõl látott kisvárosok), elcsábulok, és beléjük hajtok, épp az Aries vagy milyen nevû patak folyik keresztül, lapos, át lehetne gázolni rajta. Nem innen származik az Auchan? Mintha Auchan emblémákat látnék, A betûket, de itt az áruházat Carrefour-nak hívják. Meg Aldinak, meg Lidl-nek, de van pl Decathlon is.

Aztán jönnek, elõbb csak a láthatáron szürkéskéken, aztán egyre közelebb a Pireneusok, felemelõ érzés, aztán bemenni közéjük, át az alagúton, és máris benn közöttük.

Ma Carcassonne lenne a cél, remélem, oda találok, aztán este kezdõdik a konferencia, 2500 ember a világ minden tájárol, hallgatni a Katárok történetét, megnézni a várukat, a barlangjukat, gondolom az is felemelõ lesz. Meg csendes, nyugtató hatású. Fõleg így, hogy még nem jött meg a.szövettan eredménye. Kicsit abszurd, hogy lesz valami csendes, meditáló hangulatú, ha a környék, az egész völgy nyüzsög az idegenektõl?

Nesztek, képek is az ide útról. A reptereket most nem mutatom, de pl a TLS-en tök jól néztek ki azok az ufó-szerû folyosók.






Tanuljunk franciául: French Fries
 
 
Jönnek a hegyek







Finn barátaim a parkolóban vártak

Ilyen az út le a faluba

Ez meg itt a szobám száma.
Aki ismer, és tudja a monogrammom, az tudja mire gondolok.

2 megjegyzés:

Tarık Tekeş írta...

Szép blog, sikeres kifejezés.Köszönöm Sok sikert kívánok.

Betond írta...

Mi az, hogy sikeres kifejezés?