2013. december 27., péntek

Leárazás - marketing

Még csak ma kezdték árulni a tüzijátékot, de már most kint vannak a táblák, hogy "Tüzijáték learázás", "Tüzijáték kiárusítás", és az "eredeti ár" áthúzva, mellette egy fele akkora összeg. Korábbi éveken 31-én szokták így árulni a maradékot. Lehet, hogy ma reggel ennyire lassan indult a bolt? Lehet, hogy a hetek óta tartó enyhe idõ (plusz 5-6 fok van, egy hete esik az esõ) elmossa a szilvesztert, és már most látják, hogy a nyakukon ragad az áru?

Ma elkezdõdött a karácsony utáni leárazás a boltokban. A múltkor még 550-ért adták a 42 inches tévét, ugyanazt ma 400-ért adják. A kézi-gépi habverõket is néztem az ünnep elõtt, úgy 45 euroért adták, ma láttam 15-ért is leárazva. Nem érdemes karácsony elõtt venni semmit, 27én kell menni boltozni. Jaj de jó az ortodox keresztényeknek, nekik 2 héttel késõbb van karácsony.

2 megjegyzés:

LJ írta...

Vigyazz ezzel a learazassal. Neha hatalmas humbug az egesz.
Pelda: bedoglott a porszivonk. Tegnap latom a Prisma reklamujsagban, hogy Dyson DC19T2 most (csak) 199 euro, 319 helyett. Wow. Porzsak mentes, 5 ev gari (az elozo porszivonk 5 evet elt). 5 ev porzsak nelkul, az kb 90 euro megtakaritas, egy normal porszivo 100-130 euro. Azaz a 199 euros porzsak nelkuli Dyson, annyiba vagy kevesebbe kerul, mint a 100-130 euros masik + 5 evnyi porzsak. Wow, ez megeri.
Aztan a valosag. A 199 euro nem akcios ar, mindenhol ennyi. A DC19T2 kifuto(t) modell, mar csak ujabbakat kapni. Azaz a Prisma kirakta az 1-2 eve kijott porszivot akciosnak, es az akciot azzal bizonyitotta, hogy melle irta az eredeti arat. Heh. Ez am akcio.
Persze, ettol meg jol jarsz vele. Ez egy jo porszivo, ami 2011/12-ben 319 euro volt, most meg csak 199. De azert ne feledjuk, ez egy kifutott model, ennel csak ujabbak vannak. Mas, olcsobb markabol ennyiert talan jobbat kapni. De mivel ugy erezzuk akcios, ugyis ezt vesszuk meg.
Mar, aki nem nez utana, es vakon orul az akcionak...
Szoval vigyazz...

Unknown írta...

akciósan vagy anélkül, a tűzijáték az amit sosem vennék. Városi létem alatt sem értékeltem nagyra, de itt falun kimondottan zavar.Nem beszélve a kutyámról, majd meg zavarodik tőle. Csodálom azokat, akik ezt csodálják:)