2018. december 15., szombat

Esemény

Ti hogy szoktátok kiírni a facebookos eseményeket? Kértek visszajelzést?

Korábban megfigyeltem, és most újra bele botlottam. Kiírtam egy eseményt, hogy ha valaki arra jár, és ha van kedve, akkor csatlakozzon. Erre sorra jönnek a "sajnálom, nem tudunk elmenni", "beszélnem kell az asszonnyal ... nem enged el", "már eligérkeztünk" üzenetek.

Basszus, ezt nem értem. Oda van írva, hogy ha ráérsz, és épp arra jársz. Azt is odaírtam, hogy ha jössz, akkor keress meg üzenetben és megírom a részleteket (persze, ha olyan akarna jönni, akit nem szívesen látok ott, annak nem adom meg a címem). Csak azt nem értem, hogy miért kell mindenki szeme láttára, a program alatt kommentelni, hogy a gyereknek véres hasmenéses járványa van...

Az, aki nem tud eljönni, ezennel fel van mentve. Nem kell kommentálni, nem várom mind a120 meghívott ismerõsömtõl el, hogy megindokolja, mit csinál ahelyett, hogy átjönne velem Tallinnba, és beüljön velem egy sörre vagy tésztára, vagy a templomba meghallgatni egy koncertet, vagy feljönni velem a 315 méter magas tévétoronyba, vagy megnézni a fõtéren a karácsonyi vásárt (tavaly magyar lány ment fel a színpadra a télapóval beszélni)... Tallinn annyira szimpatikus hely, sokat jártam át tavaly oda, és még magyar dolgokat is kapni.

Ejh, jobb ha nem szervezek semmit, mert csak a bosszússág, hogy ennyi sok embernek okoztam kellemetlenséget, hogy rossz napra és rossz helyre tettem a születésnapomat.

---

Ma azt hittem meghalok. Letettem Alinál a kocsit, ott ingyen parkolhatok. Felmentem a fehér templom lépcsõjén, hogy lefotózzam a helsinki karácsonyi vásárt. Lejöttem, ettem egy kolbászt Feri bódéjában (jávorszarvasos, finom), és mikor vissza akartam menni Alihoz, hogy egyek egy pizzát ebédre, elhagytak a lábaim, nem engedelmeskedtek, össze akartak rogyni.

---

Ezt elmeséltem két barátomnak, akik ma este moziba akartak csábítani. Fájdítják a szívem. Ma moziba is mentem volna, ha nincs ez az elgyengülés. Nem tudom hogy lesz ez a tallini út, remélem a barátaim között lesz orvos, vagy pap.

---

7 éve ilyenkor zumba-szülinapot rendeztek nekem a barátaim. Akkor kerek volt, tehát most nem kerek az évforduló. Most azt hiszem nem tudnék 4-5 percet se zumbázni, hát még végigugrálni egy 45 perces órát.

---

Aludni kellene. De ha a fentieken gondolkozok, és próbálom megnyugtatni magam, hogy nyugi, nincs semmi baj, talán csak egy vírus, talán csak egy légnyomás változás, talán csak egy kis infarktus, de nem ér véget a világ...

---

Már megint miket írok. Magyarázom valakinek, hogy miért és hogy függ össze a fenti és az, hogy templomba járok. Belebonyolódok.

---

Míg ezt irom, a földön ülök, a kisasztal elõtt, fázik a lábam. Nem csak fázik, zsibbad is. Egy ideje mindenem zsibbad. De fõleg a lábam. Pár napja is így ültem itt ruha nélkül, akkor dolgoztam. Tudod, a flow, amikor menni kéne fürdeni és aludni, de még ezt az egy sort leírom, még ezt az egy tesztet lefuttatom. Azt hiszem két órát ültem itt a padlón, meztelenül. Lehet, hogy megfáztam. S én a legrosszabbtól rettegek.

---

Egy barátom azt mondja öngyilkos lesz. Nem tudom, mi a jó stratégia. Azt mondani, hogy ne hülyéskedj, vagy azt, hogy úgysem mered megtenni? Mondtam neki gyere inkább Tallinnba, jönnek csajok is, nekem túl fiatalok, meg hát én nem is vagyok facér. Utána majd ráérsz József Attilát játszani.

---

Vitamin. Mindig van itthon béres csepp, a legrosszabbra is felkészültem. Mondom magamnak, te Tibi, ja nem is én vagyok a Tibi, de van itthon Tibi csoki, az jó lesz. Mondom magamnak, hogy béres csepp, és már könnybe lábad a szemem, a szívem majd kiugrik a helyérõl, mint a kutya, aki az ablakban várja a gazdát, de nincs itthon C vitamin. Nincs itthon egyetlen rohadt darab tabletta, se pezsgõ, se rágós se lenyelõs. Nincs. Most akkor multivitaminnal iszom részegre magam.

---

Dobtatok már multivitamin pezsgõtablettát zéró kólába?

---

Nem, ezt most nem mesélem el. Aludjatok, holnap hajó, ha jó, ha nem jó, találkozzunk a kiktõben, de csak akkor, ha ráértek, ha nem, nem kell megírni, hogy miért nem. Mindenkinek örülök, aki eljön, aki nem, majd eljön máskor, ha máskor sem, akkor sem fogom törölni a FB ismerõsök közül.

Nincsenek megjegyzések: