2020. január 28., kedd

Vérnyomás - terápiás zenével

Ebéd után, kávézás közben valaki felbaszta az agyam, de nagyon (annyira, hogy megint töröltem a Tindert a telefonomról). A kávé amúgy is emeli a vérnyomást, ez a komment vagy kritika meg rátett egy lapáttal. Felmentem a pihenõ szobába, mert ott van egy vérnyomásmérõ, hogy megmérjem, mi mennyi.

Betoldás (vörös farok): Finnországban korábban minden munkahelyen volt ilyen pihenõ szoba, aztán megszünt, mint a perjantai pulla, de nálunk visszahozták. Lehet ott tornázni, jógázni, meditálni, húzódzkodni (nem húzódozni és nem húzóckodni).

Mert a múlt héten a doki néni, aki beutalt bõr és egyéb orvoshoz (igen, a seggemben is fognak turkálni), elküldött kardiológushoz is, és elrendelte, hogy reggel és este, meg nap közben, ha akció van, mérjem meg és jegyezzem fel egy naplóba. Most 4-5 nap után az átlag 115/75, pulzus 65, szóval egyáltalán nem értem, hogy a szemész orvos hova tette a szemüvegét, amikor azt tanácsolta, hogy a háziorvossal nézessem meg a vérnyomásom. Most azon vagyok, de a vérnyomásom a béka segge alatt, a reggeli vérnyomáscsökkentõt (!) kénytelen vagyok (megint csak orvosi tanácsra, Pulzus egészségközpont, dr Dkv.) kávéval bevenni. (Ennek ellenére a napi 2 infarktus összejön.) És aztán csodálkozok, hogy nem tudok este elaludni.

Ja igen, tegnap voltam a bõr dokinál, elõbb megnyugtatott, hogy semmi aktuális, de aztán felbaszta az agyam, hogy innentõl fogva ne zavarjam, töltsek le egy i-phone alkalmazást (miskin), és azzal kövessem a foltok alakulását, és csak akkor jelentkezzek, ha változást észlelek. Ez még hagyján, mert tudom, hogy képrõl magam is felismerem, ha valami növekszik, rojtosodik, szedresedik, de 1) hogy a picsába csináljak a hátam közepérõl közeli fotókat (ma valaki azt mondta selfie-bottal, haha, egyszer kaptam is egy ilyet az egyik kedvesemtõl) 2) honnan vegyek ájfónt (mikor utálom az egész almás ököszisztémát)? Ez után adott egy krémet, mert a jobb vállamról lemûtött anyajegy helyén a seb tovább nyílt (keloid), és fáj, kenni kell extra erõs kerozinnal. Nem kerozinnal, miket beszélek, kortizonnal. Mondom, fel van baszva az agyam, elönt a méreg, elég ha rá gondolok. Ami most jó, mert ... mindjárt mondom miért. Szóval kenjem a hátamat, de hogyan, ha nem érem el, és egyedül vagyok, nincs kit megkérni, és amikor volt is valaki, azt mondta oldjam meg magam, mert nem nõvér.

Szóval mérgesen, feldúltan felmentem a hetedikre (jé, alliterál) - (és nem a negyedikre, és nem húztuk fel Icát - 1. láfestõ zene - "megszûnt a nõk utáni rohangálás"), ott van a pihenõ szoba, és megmértem a vérnyomásom. 110/72 pulzus 65. Aztán 5 perc után megismételtem, 108/72. Mennyi lehetett a kávé és a beszólás elõtt?

* Lement az elõbb ajánlott zene, a moziklip, és az utána jövõ Vad Fruttik (2. zene) helyre tette a lelkem - "..korlátok nélkül növekszik egyre a sztratoszférán át tör a végtelenbe...".

Igértem, hogy visszatérek, hogy miért jó, ha valaki felmérgesít: a vérnyomásom kicsit jobb lesz, visszamegy a normális tartomány aljára. (3. zene: holnap jobb lesz - "itt maradtál egyedül, merre tovább, kiderül, és persze nem igaz, hogy nincsen semmi baj, de kicsit jobb lesz holnap")

** Igen, nõ volt, finn volt, a Tinderen. Soha többet finnekkel semmit.

Nincsenek megjegyzések: