2020. július 24., péntek

Két titok a meggazdagodásról

Elárulok két titkot.

Az egyik az, hogy a hét elején lehetett a Lidl-ben kapni magyar (sárga, tv) paprikát. Persze csillagászati áron, 3 euro / fél kiló, vettem belőle 6 csomaggal. Amikor szabadon repülhettem, mindig hoztam magammal, még mindig van a fagyasztóban felszeletelve, hogy ha pörköltet akarok, vagy lecsót, vagy a GGP-re a gulyásba, mindig van itthon. Mert a kaliforniai vastag húsú nem jó, mondom is a finneknek, hogy abból ne akarjanak gulyást főzni, de nem értik. Ahogy azt sem, hogy miért kell előbb a hagymát, aztán a paprikát, aztán a többit, de ez most nem fontos. A fontos az, hogy ha szemfüles voltál, akkor te is spájzolhattál volna paprikát. Finomat. Magyarból. (Ma már nem lehetett kapni, nem csoda.) Mondjuk, ha hozzáveszem, hogy a repjegy ára 120 euro volt ke. (korona előtt), és azt a két kilót, amit hoztam, elosztom a repjegy árával, az jön ki, hogy a 6 euro/kiló még mindig olcsóbb, mint haza repülni a fiaim vagy az apukám születésnapjára csak azért, hogy hozzak egy kis hazai paprikát. (Boldog születésnapot, apukám, ha még olvasod!) A 6 csomag 18 eurós paprika árából levonva a 120 eurós repjegyet kijön, hogy kerestem 102 eurót... Tiszta haszon.

A másik titok az, hogy rájöttem, hogy lehet rengeteg pénzt keresni, persze kis kockázattal. Most elárulom nektek is. Ha a Norwegian-nál veszel egy repjegyet mondjuk a nyár végére, aztán a járatot törlik, és virtuális pénzben kéred vissza a repjegy árát, adnak 20% ráaadás bónusz pontot. Ha ezt a visszakapott pénzt befekteted, és veszel újra repjegyet, és azt is törlik, azért is visszaadnak  plusz 20%-ot. Aztán azt is, és azt is. Ha jobban megnézed, ez egy markov lánc mértani sorozat, kamatos kamat (1,20^n), ha elég sokat forgatod vissza a 20%-kal növelt bónuszpontokat repjegyre, akkor a végén az elején betett összeget leszámítva milliomos lehetsz. Csak reménykedni kell, hogy a Norwegian minél tovább marad a földön, és hogy a végén mégiscsak repülni fognak, hogy a milliós katicabogár pöttyöket (virtuális pénz) visszakapd. A kockázat meg az, hogy mi van, ha mégsem fognak repülni többet?

Nekem most annyira nem hiányzik a repülés, mert van paprikám.

2 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

Micsoda remek pénzkeresési ötletek :D
A paprikával nekem is meggyűlik a bajom állandóan! Itt is csak zöld vagy pirosat lehet kapni. Néha román és lengyel boltokban lehet kapni egyebet is néha. A sárga friss paszuly a másik bánatom, néha arany árban lehet kapni a piacon! 

Betond írta...

Nálunk csak zöld van, s nem is olyan vastag, mint otthon, levesbe, főzelékbe nem jó.
Tegnap kaptam túrót, na az is ritkaság, de kelet-Helsinkiben van egy orosz volt, ott kapni. A finnek nem is értik, miért rakom palacsintába, tésztára, vagy miért keverek bele paprikát, vajat és kenem kenyérre.
Paprika is lett még, fagyasztom le, jó lesz télre, meg az augusztus 20-i gulyás fesztiválra.
Most hogy nem tudunk haza utazni (csillagászati ára van, meg kötelező maszk), nem tudok hozni. Kifogy a paprika, a wu2 sampon, kolbászt is spanyolt veszek. Zsírom még van, az lassaban fogy.