2020. július 19., vasárnap

Kojona

Ma hallottam a játszótéren. Kisgyerek kergeti a másikat, és azt kiabálja neki: "Én vagyok a kojona. Ha elkaplak, megeszlek." Szuper, tetszik. Vajon tudja-e az a kb 4 éves forma, mi az a kojona? (A fenti természetesen finnül hangzott el, de a szó nemzetközi, és ugyanúgy ejtik a kicsik, mint a magyarok, amikor még nem pörög az r.)

Ma megint felmásztunk a fára. A dolgozók már ismernek minket, csak intenek, hogy kerüljük ki az első alkalmasokat, nem kell végignézni a biztonsági videót, a próbapályán is csak végig szaladunk, és a tarzanugrásnál sem kell minden alkalommal megmutatni, hogy tudjuk, hogy működik a shuttle. Az a cucc, amibe a ... hogy is mondjátok magyarul a valjason levő rullát? A hevederhez (hegymászó hám) tartozó görgős biztosító berendezést, ami a kábelen fut végig a pályán. Mert amikor ugrunk, akkor természetesen le kell csatolni... Na mindegy. Vannak dolgok, amiket jobban tudok finnül.

Fára mászás után megkérdezte az egyik aranyos csajszi, hogy ma a szokásosnál tovább voltunk, ennyire tetszett? Mindjárt szerelmes is lettem. A lányom 5-ször ugrott le a tarzanugró kötéllel. Az a pálya, ha nincs előttünk ekakertalainen, azaz első alkalmas (azaz béna), akkor 20 perc. Persze előtte végigmentünk minden más zöld, kék, és piros pályán, a feketére csak bemelegítés után szoktunk menni.

Aztán két mászás szünetében a fák alatt zabáltuk tele magunkat áfonyával. A dolgozók is ették, amikor épp nem volt senki elakadva, és nem kellett senkit megmenteni (lehozni a fáról).

Ezzel véget is ért a szabadságom.

Most gyorsan lecsekkolom, hogy be tudok-e lépni a munkahelyi gépeimre, mert ha valamelyik elakadt volna valami kötelező windows frissítés után, akkor most lenne még időm (és kedvem) beszaladni miatta a városba, az irodába, hogy újra indítsam. Azt hiszem, az egyiken nvidia és cuda drivereket kell majd frissítenem, azokhoz csökkentett mód kell (a windows saját drivere nem tartalmazza az nvsmi-t), azt nem tudom távoli eléréssel megcsinálni. Mondjuk erre használhatom a hivatalos munkaidőt is, ha ilyen frissítés miatt megyek be, azt szabad (amúgy szeptember elejéig biztos nem mehetünk be az irodába dolgozni, mert az amcsi főnököknél most helyzet van, és nem tudják elképzelni, hogy a világ másik részén már elmúlt a vész, és feloldották a korona vesztegzárat. Már a mozik is kinyitottak. Persze mindenhol kint van még a kézfertőtlenítő, és kérik, hogy betegen ne menj, és tarts 1-2 m távolságot mindenkitől, de nagy korlátozások már nincsenek.

Nincsenek megjegyzések: