2020. október 2., péntek

Túlélésről

A túlélésről gondolkodom. Mennyivel könnyebb túlélni, ha nem vagyunk egyedül. Hiszem, hogy az ember társas lény, azért lettünk ilyennek teremtve, hogy segítsük egymást. (Azért van a gyereknek két keze, mert két szülője van.) Milyen életet, milyen jövőt adtunk a gyereknek (gyerekeknek) akkor, amikor elváltunk? Ha az egyik lebetegszik, még ott a másik. Igaz valamikor ezt mondtam az ikrekre is, ha elveszik az egyik, sebaj, van másik.

Most ezen rágódom tegnap óta, hogy miért nincs mellettem senki? Miért nem tudott megmaradni senki, miért nem tudtam megtartani magam mellett senkit? S aki maradni akart, vagy túl erősen akart belém kapaszkodni, vagy azért (lásd a mostanit), mert nem talált jobbat.

Persze, álmaimban én is szőke herceg vagyok.

Körülöttünk sorra halnak meg az emberek. Azon gondolkozok, van-e értelme holnap elmenni egyet túrázni, vagy maradjak itthon. A végeredmény szempontjából mindegy, így is, úgy is meghalunk. Vagy a mocsárba fulladok, vagy megcsíp egy mérges szúnyog (kullancs), vagy megharap egy veszett medve, vagy itt a négy fal között ér a végelgyengülés.

Ex meséli, hogy a bérlője feldobta a talpát. Alig volt idősebb nálam. Most neki gyomorgörcs, hogy innen a távolból átírassa a közüzemi számlákat és fizesse. S közben a gyerek "oireilee".

Meg azon is agyalok, hogy amikor baráti körben meghirdettem a holnapi túrát (azért a magyar listára nem akartam feltenni, mert mivan, ha valaki nagyon szeretne, de nincs autója?) senki nem tolongott, hogy ujjé, de jó, menjünk kirándulni. Kurvára elszigeteltnek érzem magam.

Mindenki ilyen depressziós? Vagy csak az ősz (netán a tegnap esti telihold) miatt van? Vagy a hazatérési pánik? Szóltam a főnöknek, hogy nem tudok tovább dolgozni, haza megyek. Kezdődő láz, fejfájás, kedvetlenség. Hetek óta fáj a torkom (őszi nátha), és a jobb oldalam. Lehet, hogy kiújult a koronám?

(Még a nagyokost sem kerülte el, persze majd úgy jön ki belőle, hogy ez csak egy bolhacsípés, mindenkinek túl kell esni rajta ahelyett, hogy pánikolnánk és visszafognánk a gazdaságot miatta. Emlékeztek Horn Gyulára az abroncs fejével? Szerintem a "betegség" neki is segíteni fog megnyerni a választásokat.)

Nincsenek megjegyzések: