2020. november 19., csütörtök

Kerékcsere, új rekord

2020.11.18. Szép őszi nap volt, sütött a nap, 11 fok, kedvem volt kimenni és lecserélni a nyári kerekeket télire. Nem paradox? Akkor cserélek, amikor jó idő van? Az időjárás előjelzés szerint a hét végén (megint) fagyok lesznek, és utána levő két hétben 0 és +5 fok között lesz a hőmérséklet. Tehát indokolt.

Új rekordot döntöttem: háztól házig (tehát onnan, hogy kimentem a lakásból, odáig, hogy elpakoltam és bejöttem, közben kivittem a kerekeket a parkolóba, kigurultam a kocsival középre, megemeltem négyszer, lecseréltem négyszer, leengedtem négyszer, kicsavartam tizenhatszor, visszacsavartam tizenhatszor, meghúztam erősen tizenhatszor, káromkodtam, köpködtem, izzadtam, stb, visszaálltam a kocsival) 40 perc alatt megvolt.

Este átjött egy processz-optimalizáló ismerősöm, kiszámolta, mennyi szerinte, 5 percet tévedett csak, gondolom elfelejtette beleszámolni a kondíciómat, hogy nekem most lassabban megy, és hogy káromkodok, de egész jól a becsült szint körül voltam.

--

Ma röpködnek a ház felett a katasztrófa-elhárítás helikopterei, meg szólnak a szirénák. Gondolom a viharos szél tépázta meg annyira a fákat, s nem a piréz hadsereg támadta meg Finnországot. Azért a biztonság kedvéért lecsekkoltam az YLE oldalán, nem, még béke van. Most kimegyek élvezni a szélben szögesgumival vezetés élményét. (Éhes vagyok, és a gyros még nincs kész.)


Nincsenek megjegyzések: