2023. július 15., szombat

Miért viszket a szúnyogcsípés?

Miért csípnek (ennyire kibaszottul kegyetlenül) a szúnyogok? Pontosabban nem is az a kérdés, miért csípnek, nem is az, hogy miért miért viszket a szúnyogcsípés, mert nem a szúnyogcsípés viszket, hanem másnap, vagy harmadnap annak a helye. Véresre vakarom a lábaim, amik kilógtak a takaró alól, és hiába vigyáztam, a szobában mégis maradt egy darab vérszomjas fenevad. Vagy ha este rendesen betakarom magam és a takarót bekanyarítom a lábam alá, miért forgolódok alvás közben és miért rúgom le magamról a takarót? A világ legfontosabb kérdései.

De fontosabb kérdés az, hogy miért megyek oda, ahol csípnek a szúnyogok?

Bent ülök a házban, bentrõl nézem, hogy kint ragyogóan süt a nap, de kimenni nem merek, mert megesznek a bogarak, szúnyog, kullancs, mindenféle mászó és repülõ undorító lények. Vajon nekik én is undorító vagyok, vagy inkább olyan, mint nekem a bécsiszelet vegyeskörettel és salátával?

Ami a kéznek a kesztyû, az a zokninak a...

Miért vagyok ott, ahol nem érzem jól magam? A szigeten a nyaralóban jó lenne, de így nem. Haza jöttem, itt is jó idõ van, és nincs szúnyog, van ikerek születésnapja, van találkozás a 3 gyerekemmel, aztán haza jövök, alszok 5 órát és hajnal óta bámulom az új ablakokat, itt sem alszom jobban, itt sem érzem magam jobban. Van olyan hely, ahol jól érezném magam? Valszeg úton repülés közben, vagy valahol máshol. Vagy az is lehet, hogy ahogy az alkohol nem oldja meg a problémát, csak elnyomja azt és , csak több

A jövõ hétvégére vettem még a tavasszal olcsón repjegyet Vilniusba vagy Rigába, Lettországba vagy Litvániába, ezt a kettõt mindig keverem. Az egyikben most ért véget a Nato csúsztalálkozó. Azért vettem, hogy a nyár közepén legyen egy hétvégém egyedül, ahol látok valami újat, pihenek, felöltõdök. Közben változott a program.

Barátnõ közölte, hogy a következõ két hétvégén és a közte levõ héten a nyaralót kell kifesteni. Karbantartás. Ott lesz az egész család, és mivel a családhoz tartozok én is, ott kell lennem. Mert barátnõvel együtt én is élvezem a sziget minden pozitív dolgát, a szaunát, a vizet, a grillezést, a friss levegõt, a társaságot, a társasjátékozást az ifjúsággal, és természetesen a pottyantós vécét és a szúnyogokat, nekem is illik ott lenni, hogy ezt minél tovább tudjuk élvezni. Àllag megóvás, mielõtt ez az épület is összeomlik (a szigeten a másik épület, amiben a személyzet és a gyerekek laktak a nagypapa idején, már kezd összedõlni, a tetején hatalmas lyukak, a falak elkezdtek dõlni, s már csak hónapok kérdése, hogy mikor omlik össze).

Érted, azért megyek oda, hogy ne kelljen itthon az ajtó-ablak felújítást nézni, és hogy tudjak dolgozni, elmegyek oda, ahol magam kell csinállni a felújítást.

Nem azért vagyunk együtt 4 éve, hogy most elszaladjak valami szunyogok meg festés miatt. Azért vagyunk együtt, mert nem hiszem, hogy (itt Finnországban) találnék jobbat. Nem bízok magamban, nem bízok benne, hogy kibírnám egyedül újabb 5-50 évig.

Nincsenek megjegyzések: