2023. december 23., szombat

Betegápoló

Haza hozatta 5 napra a magatehetetlen, szellemileg sem teljesen ép anyánkat, aki 5 percenként fel akar kelni és ki akar menni WC-re de nem érti, hogy ez neki nem fog menni, és azt mondja, hogy ez a szoba pont olyan, mint az õ lakása, és ki hozta át a képeit ide. Aztán bejelenti, hogy csak 1 napot lesz itthon, mert megy a szientológia egyházba dolgozni. Karácsonykor is. Amikor meg itthon van, nyugalmat akar, mert tanulnia kell.

Anyám mellett a boltba se tudok elmenni.

Elfogyott a kólám.

A kórházban megdícsértek, hogy mennyit törõdök anyámmal. A szomszéd ágyon fekvõ beteg is azt kérdezte, hogy ápoló vagyok-e. Mellé, még csak nem is kapufa. Napi 2 óra belefér, napi 24 kérdéses. Már csak 4 és fél nap.

A betegszállítóknak akartam adni fejenként 500 forint borravalót. Most nézem a pénztárcám, egy ezressel több van, mint számoltam. Ezek szerint lemaradt a borravaló. Akkor mégis van pénzem kólára, már csak az idõ és a logisztika a kérdés, hogy hagyom itt a beteget egy fél órára. (Köszönet a keresztény kormánynak, holnaptól 3 napig nem lesz nyitva a bolt.)

---

Erõsen elgondolkodtam, hogy a ma esti géppel mégiscsak haza utazok. Két jegyem volt, meghosszabbítottam. De amilyen hülye vagyok, tegnap reggel lemondtam a mait, hátha kapok vissza belõle valami pénzt. Kár volt lemondani, ma elmehetnék a picsába a hidegbe, a nyugalomba.

Nincsenek megjegyzések: