2023. december 21., csütörtök

Szolíd karácsony stornó

Azt gondoltam, hogy szolíd karácsonyom lesz, egyedül itthon, ha valaki meghív a rokonok közül, akkor velük, és majd minden nap látogatom anyámat a kórházban. Ezzel szemben úgy néz ki, hogy ez lesz a legnehezebb karácsonyunk, amire nem is mertem gondolni

A hugom elintézte, hogy karácsonyra haza engedik az anyut. Katéterrel, gyógyszerekkel, véralvadásgátló injekcióval, amit majd nekünk kell üríteni és beadni. Úgy, hogy húgom még 24-én is önkénteskedik, tehát a mamára én maradok itthon egyedül. Mentõ hozza haza, hugom mint valami parancsnok elrendelte, hogy takarítsak és fertõtlenítsek, mossak, ágyazzak, csináljak rendet, míg távmunkában itthonról dolgozok, mire ideérnek holnap a betegszállítók. Amit tudok, megteszek, de öltöztetni, fürdetni anyámat nem fogom tudni, és szerintem az injekciót sem fogom tudni magam beadni.

Mondjuk az eredeti terv is az volt, hogy anyámmal karácsonyozok, de nem volt ennyire lerobbanva. Most fekvõbeteg. Hihi, majd felhozhatom a pincébõl a szoba vécét, és majd karácsony után megint kihozhatom a takarítógépet.

Én már megrendeltem magamnak Lacibácsitól a karácsonyi menüt, egy fõre, de ha a család, lévén a mama itthon, ide jönne karácsonyozni, majd még a konyhában is brillírozhatok, hogy mindenki ki legyen elégítve. S majd megint alig fogom várni, hogy végre haza mehessek.

Karácsonyfára és karácsonyi hangulatra nem vágyom, sem arra, hogy a szcientológusokkal feszüljön kiabálásig a feszültség, de hugi bejelentette, hogy ha anyu itt, akkor õ is itt alszik. Ok, az öltöztetés és mosdatás akkor az õ dolga. Bejelentette, hogy neki kell fa, mondtam, hogy akkor az az õ dolga, én nem segítek.

Hát ilyenek vannak.

Azt mondtam, hogy tegnap talpra állítom, ma meg táncolunk. Ma megint sokat félre beszélt, azt mondta délelõtt villamossal mentek Inkére, s mikor mondom, hogy ott nincs villamos, akkor erõsködik, hogy de, oda. Kérdezte azt is, hogy honnan tudtam, hogy õ hol van. Mondom, hogy mert tegnap is és minden nap is ide jöttem látogatni. Aztán emlékezett, hogy ja, tegnap együtt tortáztunk. Ma a tánc elmaradt, de szépen ült a saját fenekén (nem fájt neki). Enni nem sokat evett, de a csirke levesem ízlett neki.

Halászlevet nem szeretem, mégis rendeltem egy adagot. A hugom meg azt mondta, hogy vett egy vödörrel. Akkor éhen nem halnak. Én magamról, meg anyámról gondoskodok, de neki nem akarok fõzni. Bassza meg a szientológiát, egyen ott.

Nincsenek megjegyzések: