2023. december 14., csütörtök

Nincs isten

Medencei csonttöréssel és parkinzonnal kikerült a belvárosból, fel a hegyen lévõ rehabilitációs központba, annak valami elfekvõ-szerû osztályára, és mivel a városon kívül esik, 4 napig nem látogatta senki. Mikor a húgom bement hozzá, nem ismerte meg, bemutatkozott, és kérdezte, hogy õ az új ügyvédje?

Sok jót nem remélek. Javulni már nem fog, de ha a helyzet stabil, akkor még sokáig élhet boldogan.

Nyugdíjba ment kolléganõ bejött csoport-ebédre. A múlt heti karácsonyi, bocs, évszaki ünnepre (seasons celebration) hívták, de arra nem tudott eljönni, így a szerdai csoportnapon jött el meglátogatni minket, volt kollegákat. A férje 30 éve beteg, az állapota lassan romlik. Vele beszéltük, hogy ha a helyzet stabil, akkor még sokáig boldogak lehetnek együtt.

Utálom a politikai korrektséget, hogy nem lehet céges karácsonyi bálnak hívni.

Ha minden nap ott vagy vele, nem látod a lassú hanyatlást, de ha havonta 1-1 hétre látogatod, szembeötlõ, hogy már megint mennyit romlott az állapota.

Most 1 hét helyett 3 leszek otthon, az üres, pisi-szagú lakásban. Azért hosszabbítottam, hogy karácsonykor ne legyen egyedül. Most majd én leszek az, aki Finnországból naponta tudja meglátogatni, legalábbis az alatt a 3 hét alatt.

Eredetileg azért hosszabbítottam, hogy a legkisebb unoka, aki egy évben egyszer jár otthon, most kivételesen karácsonykor is átutazik Budapesten, tudjon vele találkozni, de akkor még nem volt csonttörés, se kórház, csak a parkinzon. Késõn érkeznek, visszafelé korai géppel indulnak, esély sincs rá, hogy feljussanak a hegyre. Ezt a dolgot el kell engednem.

Ha nagyon szar a helyzet (nem ismer meg), vagy ha nagyon felkapom a vizet, karácsony elõtt vissza tudok jönni, vissza irányba két jegyem van. Nálam most stressz van, többféle panasszal vizsgálnak, dohányzás hol van, hol nincs, és beiskoláztak egy olyan tanfolyamra, amit 10 évig sikerült elkerülni. Most vizsgázni kell belõle, de nem vagyok olyan hangulatban. Nem tudom, mikor leszek olyan hangulatban.

A fene egye meg a körülményeket, az univerzumot, a sorsot, vagy...

Nincsenek megjegyzések: