2024. február 5., hétfő

Ex

Tegnap éjjel azt álmodtam, hogy az egyik exem, akivel a válás után voltunk együtt, addig, amíg ide vissza nem költöztem, megjelent az életemben. Együtt voltunk. Talán azért érkezett, hogy megmentsen attól a jövõtõl ami rám vár.

Ez a barátnõm, miután ide költöztem, nélküle, elkezdett finnül tanulni, és ha jól tudom, részt is vett valami finn-magyar baráti körben, és mintha itt is járt volna kiránduló csoporttal, de nem találkoztunk, csak egyszer jött egy rejtélyes SMS tõle azzal a szöveggel, hogy tervetuloa. De az hibás, mert azt az mondja, aki itt van, és akihez vendég érkezik, nem a vendég mondja mikor megérkezik. Kb azt jelenti, hogy isten hozott, de isten nélkül. Kb azt, hogy jó, hogy jöttél. Vagy üdvözlégy.

Ha jobban belegondolok, lehetett volna ebbõl akár több is. Miért tanult finnül, ha nem azért, hogy ide költözzön, és újra kezdjük? Csak én hirtelen megismertem a következõ exem, akitõl gyerek is született, és 5 évig monogám voltam, amíg el nem költöztek itthonról. Ha utána találkoztunk volna, talán lehetett volna folytatni.

Ma a szokásostól eltérõen, váratlanul felhívott a lányom, hogy apa hogy vagy, akarsz-e ma találkozni. Szépen sütött a nap, akartam. Elvittem ebédelni, és utána boltolni, addig szünetet tartottam a munkában. Ha süt a nap, megengedem magamnak. Reggel 7-kor kezdtem dolgozni, egy órája, este 10-kor fejeztem be. Abba belefért 2-3 óra a lányommal.

Azt vettem észre, hogy végig én beszéltem, elmeséltem neki a helyzetet, és mondtam, hogy évekig vártam, hogy hátha összejövünk még anyáddal, de most ennek a lehetõsége kb megszûnik, ha összeköltözök a finn barátnõmmel. Adott tanácsot, hogy írjam le egy lapra mi szól mellette és ellene. Hát ha ilyen könnyû lenne dönteni.

Elmeséltem neki, hogy amikor Kanadába hívtak, meg amikor Budapestre hívtak élni, akkor is megcsináltam, minden a költözés mellett szólt, egy szólt ellene: az, hogy volt/van Finnországban egy lányom, és ez az egy dolog a mérlegre feltéve nehezebb volt, mint minden más, a költözés mellett szóló érv. 3 gyereket otthagytam Budapesten, ezt az egy kicsit, aki most már kis felnõtt, nem akartam itthagyni.

Most, hogy alig látom, már nem igen oszt vagy szoroz, de az ikrek is ide költöztek.

Mondom neki, hogy mindig arról álmodtam, hogy magyar barátnõm, élettársam legyen, ne kelljen este fáradtan finnül keresgélni a szavakat, hogy igen drágám, hozom a papucsod... Tudok viselkedni 1-2 napig, de aztán elfáradok, és beleszarok, hogy mit gondolnak rólam. Vagy ha nem 1-2 nap után, akkor 1-2 év után, elfogyott a parfüm, elkavarodott a fésû, megkoptak a ruhák, kinõtt a pocakom és kilaposodott a pénztárcám. Ezért is ment talán csõdbe mind a két házasság, s ha ebbõl következtetést vonok le, teljes indukció, a sorozat elsõ elemének és egy tetszõleges elemének az ismeretében felállítható a szabály, hogy ez 1-2 év múlva váláshoz vezet.

Közben változtam, tapasztaltam, megöregedtem, s ez a lány is lassan belép a hatodik ikszbe (50 éves lesz, az a hatodik, mert az elsõ iksz, azaz az elsõ 10 év 0-10 éves korig tart,  amásodik 10-20, a hatodik 50-60). Gondolom ahogy nekem a hasam, úgy neki is megereszkedtek a feszes cicijei, s talán kilókat is szedett fel. 15 éve, nem, 15 és fél éve nem találkoztunk, nem beszéltünk, és kb 8 éve nem találkoztam azzal az egyetlen közös ismerõsünkkel, aki pár szóval mesélt róla. Hol vagy, Jani?

Jani nem olvassa a blogom, nem is tudja, hogy van, de az exeim tudtak róla. Nem tudom abba hagyni, ahogy most a dohányzást nem tudom abbahagyni, de ha áprilisban mégis összeköltözünk, akkor abba kell hagynom, mert nem fogom tudni máshogy eltitkolni elõle, nem lesz hova eldugni, meg nem lesz hol megfürödni, ha füstösen haza megyek.

Azt meséltem, hogy elnökválasztás van, s a második fordulóba bejutott 2 férfi jelöltnek külföldi férje/felesége van? Az egyiknek az áruházban, ahova a lányomat vittem, választási boltja volt. Egy üres bolthelységben "találkoz Stubbal" fogadóiroda volt, ahol ingyen kávéval próbálták megvásárolni a szavazatokat. Lám, megy itt is a pénzért szavazatvásárlás. A másik, a meleg elutazott a (hideg) északra, és nem vitte magával a férjét, s a helyiek kiakadtak rajta, hogy a leendõ "firstlady" hol van?

Már nem kell sokat aludni, a hét végén megtudjuk, ki lesz az új presidentti.

Már nem kell sokat aludni, s megint megyek vigyázz-6 kártyajátékot venni. Mindig, mikor otthon járok, hoznom kell (rendelésre) 1-2-3 paklit. A finn barátnõm gyerekei és testvérei annyira szeretik, hogy mindenkinek ezt adják ajándékba, s nem gyõzöm felvásárolni a budapesti készleteket.

S mikor éppen nem anyámat pesztrálom és pelenkázom, akár találkozhatunk is.

Nincsenek megjegyzések: