2024. február 16., péntek

Négylevelû

Valamelyik filmben volt egy módszer, talán az Inception-ben, amivel a szereplõ fel tudta ismerni, hogy a való világban van-e, vagy éppen "utazik" egy álombeli küldetésben, vagy egy azon belüli belsõ álomban. Egy kis pörgettyű volt, a "mátrixban" nem tudta használni.

Nekem most van egy hasonló módszerem, amivel fel tudom ismerni, hogy a jelenben vagyok-e vagy frászban. Ha idegbajos vagyok, s ez kb 5-6 éve fenn áll, nem veszem észre a 4 levelû lóherét. Ha nyugis vagyok, akkor igen.

A nyáron engem is meglepett, hogy mikor Kouvolában a középkori vásárban Värttinä koncertre vártunk, lenéztem a lábam elé, és ott volt egy. Nem kellett keresni, azonnal észrevettem. Betettem a telefonom tokjába, átlátszó mûanyag, hogy ha szerencsére van szükségem, mindig elõ tudjam venni :) . Ez most kopott el annyira, esett szét darabjaira, hogy ki kellett dobni.

Szerencsére mielõtt leszedtem volna, lefotóztam. Most itt tudom megkeresni, ha nagyon kell a szerencse. Közben látom, hogy ez nem is a múlt nyáron volt, hanem egy évvel korábban, 2022-ben, akkor volt a Värttinä 30 éves koncert. Tehát azóta nem volt valódi szerencsém.

Most viszont azt vettem észre, hogy ha nem veszem észre a képen a 4 levelût, akkor be vagyok szûkülve. Ha rálazítok, akkor azonnal megvan. Ti megtaláljátok azonnal, vagy keresni kell?

Komment: Ez is egy jó példa a keresésre. Megtalálni nehéz, de ha megvan, könnyû felismerni, könnyû validálni, hogy ez a jó megoldás. Élvezzétek, használjátok!


Lehet, hogy ebbõk kéne puzzlét csinálni. Olyan megnyugtató :)

2 megjegyzés:

Agyrágóbogár írta...

Azt hiszem megtaláltam... élőben azonnal kiszúrom őket, a képen elég sokat kerestem és így se vagyok biztos, hogy jó helyen járok :(

Betond írta...

Ha megvan, látod, hogy szép szabályos. két fehér virág között.