2024. április 29., hétfő

OQOQOQ

8 nap múlva költözik a drága, és ugyanaznap ugyanaz a költöztető cég elviszi tőlem is a bútorokat. Naivan azt gondoltam, hogy majd még utána pár napot itt lakok, és lassan, stressz nélkül fejezem be a költözést. A helyzet az, hogy

1) ebből a 8 napból én 7 napot utazok, gyakorlatilag olyan, mintha holnap vinnék a bútorokat. Az íróasztalomat is, mert nehéz, és nem akarom a 8. emeletre magam cipelni, s akkor nem lesz hol dolgozzak.

2) a bútorok kiürítése nagyjából megvolt, szinte mindenem dobozban van, szinte felesleges még pár napig itt lakni.

Magyarul, van a mai nap, és a jövő kedd délelőtt a pakolás befejezésére. A mai napom azzal megy el, hogy úgy csinálok, mintha dolgoznék, közben bepakolom az útra a bőröndöt, mert még az sincs kész, aztán elviszem a gyerekeknek azt, amit a nekem felesleges holmikból elkértek, 3 banános láda 3 címre, aztán begurulok a munkahelyre megmutatni magam, onnan el kell szaladnom a magyar intézetbe, leadni a maradék magyar nyelvű könyvet, ott van egy csere-bere polc, talán oda teszik ki, mindenesetre valaki nevére ott kell leadjam, aztán iram az új lakáshoz, annak az udvarán fogok parkolni míg oda vagyok, és vonattal megyek a reptérre, gép indulás előtt kb 1 órával Nem szeretek sokat a tranzitban ülni, drága is, sok is az ember (ülni rendszerint nem is lehet).

Szép kis napnak nézek elébe, hogy aztán este mediterrán melegbe érkezzek (hol hagyom a télikabátom)?

És szép napoknak nézek utána, mert itt történt minden. A fiam barátnője beköltözött a fiamhoz, s a furgonnal elszállítottunk tőlem is dolgokat.

Vettünk étkező asztalt, amit társasozáskor 8-10 ember körbe tud ülni, étkezéskor meg hosszában 12-14 is akár, de az asztal másik feléért még a költözés után el kell menni vidékre. Annyira praktikus megoldást találtunk, és annyira örülök neki, hogy így csináljuk, mert a masszív, meghosszabbítható asztalok (280 centis lesz) nagyon drágák (2-6000 eur + székek darabja 130-200 eur), de mi megoldottuk a 8 új székkel együtt 500 euro alatt. Szerencsénk volt, mert a székek mellet találtunk egy cédulát, hogy ez a fajta szék 130-ról le volt árazva 39,95-re, de az alján szerepelt, hogy március 31-ig az akció. Mikor érdeklődtünk, hogy tart-e még az akció, vagy miért van rajta még a leárazós címke, mondták, hogy ha ott a címke, kénytelenek eladni nekünk azon az áron, de azonnal kell dönteni. Zárásig kaptunk haladékot, lecsekkoltuk, hogy kapunk-e majdnem ingyért 2 azonos méretű asztalt a Tori-n, és mikor azok is le lettek zsírozva, visszamentünk kifizetni a székeket.

Mutatok egy képet, hogy miért szeretek repülni. Nem, inkább kettõt.



Mutatok még egyet, ezt az autó-bolondoknak. Budapesten láttam egy jó rendszámot. Sk (skoda).



Nincsenek megjegyzések: