2024. április 23., kedd

Recept: Hűtő ízű mákosguba

Ugyanúgy készül, mint a hagyományos mákosguba, de a végén két hónapja ledarált és a hűtőben tárolt cukrozott mákkal hintjük meg. Szépen magába szívja és a desszertben visszaadja a zöldségek, sajtok, húsok, hagyma, citrom... zamatát.

Azért hoztam kiflit, hogy a korábban megmaradt mákot el tudjam használni. Ma jött el az alkalom, és hát az íze kicsit meglepetés volt. Megmentettem: bő cukrozott vaníliás tejjel leöntöttem, és kikanalaztam, mint ahogy a nagyapám ette a tejbe karikázott kiflit, mikor már nem voltak fogai. A tej elnyomta a zeller ízt.

Holnap remélem nem lesz drog vizsgálat a munkahelyen. A finnek azzal ijesztgetnek, hogy a mák pozitív jelzést ad az ópium teszten, ezért félnek tőle.

Nincsenek megjegyzések: