2024. május 4., szombat

Programok

Anyut megetettem hamburgerrel, hamburgeres fagyival, most meggy öntettel adták, amit máskor karamellel, finom volt, a baci ízût is megkóstoltam, szintén meggyel, az is finom volt, meg vittem neki papirpohárban lattét, azt is mind megitta. Utána kijött a parkinzonja, lehet, hogy ha nem iszik kávét, akkor nem remeg annyira. Majd ezt figyelni fogom. Szép idõ van, minden nap kitolom az otthon kertjébe, ahol beszélgetünk. Teljesen tudatánál van, se tegnap, se ma nem beszélt zöldségeket, kezdi megszokni és elfogadni, hogy õ most ott lakik.

Hazafelé az óbudai fõtéren belefutottam az Anna és a Barbi koncertjébe, hangulatos volt. Utána kérdeztem, hogy milyen fesztivál van, óbudai napok, mindenféle koncertek voltak ma is, lesz holnap is. Ma látogatás után Erik és a Sumo volt, az nagyon tetszett, aztán Irie maffia, az nem annyira. Elõttük hallottam 2 számot az Aurevoir zenekartól, na azok is szuperek voltak, kár, hogy nem mentem oda hamarabb. Sok ember, ingyenes koncert. Jól szólt, de a sumo után a reggae és rap nem volt annyira kedvemre. Itt nálunk a közzösségi ház elõtt mindenféle öreg rendõrautók (Moszkvics! talán az 50-es évekbõl), tûzoltók és mentõk voltak, ma a városba menet meg is álltam, egy autó roncsba szorult embert vágtak ki és láttak el, aztán felgyujtották a kocsit és eloltották (ezt már nem láttam, mert jött a hév). Holnap Intim torna illegál és Geszti (Rapül az idõ) lesz.

A mai nap kicsit feljavította a tegnapi depressziós hangulatomat. Ja, úsztam is. Az is fasza volt.

De kár örülni (ellenségeimnek lehet örülni), mindjárt visszaesek a mélybe.

---

holnap anyák napja, hajnali fél 9-re megyünk tesók, hogy lehessen csinálni egy közös képet anyuval és az összes gyerekével, ha már véletlen úgy adódott, hogy épp itthon vagyok.

pont ilyen véletlen volt, hogy uszoda után felugrottam a 160-asra, hogy meglátogassam aput is. Mikor oda értem, látom, hogy egy szôke nõ gazolja a sírját (nem a szõke nõ sírját, hanem az apámét). Mondom, hogy hagyja békén, mikor látom, hogy ismerem, bár az utóbbi idõkben nem igen találkoztunk, mert kerülnek, talán leprás vagyok a szemükben vagy bogaras. Hát nem szeretik általában az egyenes beszédet, jobban szeretik azt, aki celofánba csavarja a szart és szalagot tesz rá. Gratuláltam neki is, meg aztán az öcsémnek is, mert az õ feje is felbukkant, az unokához. Aztán gondolom megint jól lejárattam magam, mert azt találtam mondani, hogy az unoka csinálási versenyt megnyerték.

szerintem én már nem fogok megváltozni.

de egy kicsit azért mégis, most éppen levágtam az összes szakállamat, több a hajam fent, mint lent. nem tudom mit szól ehhez majd ha haza megyek a következõ exem.

---

Ma belefutottam az MKKP passzivistáiba is, kérdeztem, hogy kaphatok-e levonót hogy a lakóhelyem környékét kicsit megszórjam, mondjuk a magyar kedden. Hát adtak helyette egy Kovács Gergõs 10 millió Forintos bankjegyet. Ez komoly, a pártelnök van rajta.

Éljen Gergõ, aki nem karácsony!

Nincsenek megjegyzések: