2007. február 4., vasárnap
Isteni pizzaszósz
Az úgy volt, hogy egyedül hagytam magam a hétvégére, nem mentem sehá, enni meg kell, hát gondoltam pizza jó lesz. Dagasztottam tésztát, tettem bele oreganot is. Igazából mindig kevertem az oreganot és a bazsalikomot, nem tudtam melyik mire való, ezért pizzába, makaróniba mindig mind a kettõbõl tettem. A tésztát kétszer gyúrom, mert mikor megkel, adok még hozzá lisztet és kicsit keményebb állagúra hagyom. Így le lehet fagyasztani a maradékot.
A pizzaszósszal bajban vagyok. Soha nem sikerül olyan finomra, mint ahogy szeretném, mint amilyet a Kotipizzában csinálnak. Fellapoztam a nagy világszakácskönyvet, és beleolvastam, mit írnak. Így lett a pizzaszószom 5-6 recept szintézise.
paradicsompüré 70 g dobozos, 2 db
fokhagyma, 2 gerezd, lereszelve
vöröshagyma, 1 fej, tojás méret, apróra vágva
kevés olaj, só, oregano
kb 1 dl víz
Olajban hagymát üvegesre pároltam, bele reszeltem a fokhagymát, kicsit pirítottam, utána bele a két paradicsom pürét, és annyi vizet, amivel a dobozt kiöblítem, oreganot és sót. Addig pároltam, ameddig jó sűrű szószt kaptam. Ez ment a pizzatésztára. A kotipizzára előbb teszik a sajtot, arra a feltétet. Isteni finom lett, a szósz ennyire jól még soha nem sikerült. Aztán hamar elfogyott, volt társaságom. Mindenki dícsérte a szakácsot, én is ezúton gratulálok magamnak.
Közben eszembe jut a Kotipizza szlogenje (koti házat és házi-t is jelent): kotipizza, ahol a legjobb pizza lakik. Lehet, hogy megszerzem a franchise jogot, és nyitok egy saját pizzériát?
Ha Leppävaaraban jártok a Sello emeletén, ugorjatok be a pizzériába, és mondjátok meg Alinak, hogy üdvözletem küldöm. Adni fog kedvezményt, vagy egy pohár üdítõt ingyen...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
14 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik ez a recept, tut h kiprobalom legkozelebb!!!
Ezt a receptet naponta 12-15 olvasó nézi meg (ennyi ember nem tévedhet), én is rengetegszer csináltam már. Ajánlom. Isteni!
persze hogy sokan nézik, mivel ez az első amit google kibod pizzaszószra:) és mellesleg tényleg finom:)
télleg ezt dobja ki a google legelőször, azért nézik ennyien...
amúgy ez vmi szakács receptje
Na ja, Alinak, az algériai pizzás barátomnak a receptje, aki helsinkiben vezet kotipizzát... És azért írtam ide, mert jó, és ha szakácsok is csinálják, akkor tényleg jó lehet.
Ez a legszimpatikusabb recept, amit találtam a neten, és ma úgyis pizzát akarok sütni vizsgára való tanulás helyett:D Én mindig tejfölös alappal csinálom, mert az a legegyszerűbb, de végre lesz egy igazi pizzaszósz receptem:)
Kössz. A vizsgára tanulást a pizza nem helyettesíti. ;)
A további mellékhatásokról kérdezd meg kezelõorvosod, gyógyszerészed, szakácsod.
Hu,már faljuk is a pizzát:-)
Szuper a szósz:-)
Én is vizsgára tanulás helyett kezdek neki. Az összetétel alaján tetszetős. Annyit csalok benne, hogy sűrített paradicsom helyett sima paradicsommal próbálkozok (persze így vizet nem teszek bele). Remélem így is rendben lesz. :)
Jó az úgy is, csak tovább kell fõzni, míg sima lesz. De ha nem az, az se baj, a pizzán a paradicsom darabok is jól mutatnak.
Na a végére értem... A szósz kegyetlen jó lett! Gratulálok hozzá és köszönöm! :) A tésztával komoly problémáim adódtak, de még most is harcban állunk... Lehet, hogy sikerül felülkerekednem, de azért arról is írhatnál egyet. :) Üdv, Imi
Megkérdem Alit, a pizzériás barátomat, mit ajánl.
Szuper pizzatészta receptje
Jó hogy még elérhető már több éve ezt készítjük.
Megjegyzés küldése