2008. augusztus 17., vasárnap

Ma - gulyás

Ma, vagyis tegnap felszálltunk a szuperexpressre (Pendolino).

Most "csak" 160-nal mentünk (mentem már vele 195-tel is), de az utat 32 perc alatt megtettük (kb 80 km), kocsival egy óra volt. Olyan, mint a repülő, csak egy kicsit rángat jobbra-balra is a kanyarokban.

Azért mentünk, hogy megfőzzük a világbajnok gulyásunkat. Ime a zsűri elnök, vagy főszervező (FME vezérigazgató):

Itt meg a csapat 2/3-a, örömtáncot járnak, képernyő középső részén fekete esernyőm látható.

Gulyásról röviden: van paprikás, van pörkölt, és van A GULYÁS. Az igazi. Mi nem piritottuk le a hagymát és nem szórtunk rá pirospaprikát, hanem egy kicsit megkevertük a hagymát a hússal, aztán vízzel felöntöttük a bográcsot (nem kellett pótolni), utólag ment bele a paprika, paradicsom, zöldség (gyökér helyett paszternák, itt csak azt kapni), sárgarépa, és a vége előtt krumpli, csipetke, meg a pirospaprika. Kicsit sótlan lett, nehogy kiderüljön a szakácsok szerelmesek-e.

5 megjegyzés:

Vera Linn írta...

miert? szerelmesek?

Névtelen írta...

narancsos kacsát főzünk.
vöröskáposztával.
állítólag finom.

Névtelen írta...

correct:
sütünk, párolunk. desszertnek
gyümölcstorta. ja: a párom az inyenc.

Betond írta...

Sára, finom lehet a kacsa
desszertnek. gyümölcstorta
ínyenceknek jó.

Vera, ki tudhatja? E kettő a képen biztosan, a harmadik vajon ki? be?

Sophie 21 írta...

:)