2010. február 20., szombat

Gesztenye ízű krumpli

Tegnap gesztenyeízű főttkrumpli volt vacsorára, görnyedő hasra tökéletes étel, és meglepően finom. Így készül:

Recept:

Végy pár szem "Ditta" fantázianevű, amúgy sütni-főzni való krumplit. Mosd le alaposan, és héjában tedd fel főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Só nem kell a vízbe. Kb 20-25 perc múlva szújr bele egy villát, hogy elég puha-e a közepe. Ne legyen túl puha, de nyers se maradjon. Vedd le, öntsd le a vizet, várd meg míg kicsit kihűl, és hámozd meg. Most jön a gesztenye íz: tedd tányérra, és az egész burgonyából villával apró darabokat vágva helyezd a szádba. Jó étvágyat.

Tényleg meglepően gesztenye ízű volt, és sem só, sem cukor nem kellett hozzá.

A krumpli fajtája csinálja. Zöld csomagolás, Ditta "lajike", azaz fajta, ami a Bintje és a Quarta keresztezéséből alkottak meg.

Nincsenek megjegyzések: