2011. március 16., szerda

Szója

Akartam volna mutatni:

"A szójafehérje az emberi szervezet számára teljes értékű, pótolhatja az állati eredetű proteint, mivel mind a tíz nélkülözhetetlen aminosavat tartalmazza. A szójalecitinre az agy optimális ideg- és agyműködéséhez van szükség."

Ennek az oldalán találtam, remélem még megvan a doboza:


Egyébként ebből anyukám olyan finom vadast csinált, hogy mind a tíz ujjamat megnyaltam utána, kértem is a receptet, ha megkaptam, csinálok én is (importáltam belőle), és megosztom a receptet veletek is. Kapható az Interspárban, biztos máshol is.

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Csak óvatosan. Én a feldolgozott szójáról nagyon sok rosszat hallottam. Eredeti bab formájában, igen kis mennyiségben egészséges, de én soha nem innék szójatejet, és pláne nem merném rendszeresen hús helyett fogyasztani ezeket a porokat, kockákat, granulátumokat és izéket...

Betond írta...

Oda van irva a dobozra, hogy egeszseges. Hazudnanak?

Egyebkent itt Finnorszagban sok a laktozerzekeny, es a szojatej nekik megfelelo alternativa. Kapni is minden boltban. Ugy lehet fozni vele mint a sima tejjel.

Ugy hallottam, osztrogen van benne, amitol nove valtozok, eddig nem erzekeltem valtozast...

Kata írta...

A hús is egészséges... Mindenki arra mondja, amit érdeke eladni...

Betond írta...

Az allatot genmodositott szojaval etetik, a szoja allitolag egeszsegtelen. ;-)

Az allatot teletomik antibiotikummal, a szojat talan meg nem kell (mert nem folyik az orra).