
Ma, hogy a fogyást megünnepeljem, és hogy a megmaradt nagy bokor bazsalikomot (a pizzára csak 5-6 levél kellett) elhasználjam, életemben elõször csináltam saját pesto-t, jó nagyadag penne tésztával (ötlet ebédkor M-től), nagyon finom lett, frissebb, mint a bolti, de valamit az ízesítéssel elronthattam, szóval kedves univerzum, legyetek szívesek átnézni a tervet, mit rontottam el:
Egy bokor bazsalikom, de csak a levelek leszedve, leöblítve bele egy turmix pohárba, rá két gerezd fokhagyma (szerintem túl sok), só, bors (beleborult, csípett), 1 evõkanál fenyõmag (szerintem több kellene), 0,75 deciliter extraszûz olivaolaj, kb 5 deka kemény olasz sajt (parmezán helyett reszelt padano), mindez leturmixol. Szóval nagyon fokhagymás lett, nagyon átjött az olaj íze, a boltiban nem ennyire erõs. A színe világos, mint a tejjel fõzött és rántott spenót, a bolti sötét. Mit rontottam el? És még egy kérdés, hátha M olvassa: az egész bokrot bele kell tenni szárával együtt, vagy csak a leveleit?
Mindenesetre a tészta articsókával és pesztóval jó lett (már az olaj sem volt zavaró, csak a fokhagyma erõs még fogmosás után is, de legalább kimentek a lakásból a szúnyogok, és az este Edward Cullen is elkerül...
3 megjegyzés:
Gratulálok a fogyáshoz, csak így tovább. Imádom a bazsalikomos tésztát...nyami!
Én is gratulálok a fogyáshoz, még sok ilyent kívánok neked. Páldádat követve én is kilőttem egy kívánságot az univerzumba, hátha engem is meghallgat valaki :).
Nekem két kiló tűnt el úgy, hogy azt sem tudom, hova. Meg lettem nyugtatva, hogy az biztos nem zsírból fogyott, hanem vízből vagy rosszabb esetben izomból. Pedig több mint egy hete salátát ebédelek. Vagy olyasmit. Mi lenne, ha súlycsökkentés helyett testzsírszázalék csökkentésre utaznál? Az egészségi állapotod szempontjából jóval korrektebb információ lenne. Én most erre fogok hajtani.
Megjegyzés küldése