2018. május 24., csütörtök

Jó reggelt - május 25

Jó reggelt! Nektek is jönnek ezek a "ha továbbra is kapni akarod a jobbnál jobb ajánlatainkat, iratkozz fel újra" levelek? Mert nekem ezerrel.

És tudjátok, miért most, és miért ennyire sok? Mert május 25 a törölközőnap, és ez után életbe lép a GDPR törvény (ugye, már a könyökötökön jön ki, hogy mindenki a GDPR felkészítésre keres konzulenst, ügyvédet, stb, mert nekem igen). Már megint a vogon bürokraták...

Most legalább megtudtam, hogy ilyen elfejetett helyek, mint a hajótársaságok, repülőtársaságok, étteremláncok, autókölcsönzők, jobbnál jobb online tanfolyami oldalak... még tárolják az email címem. Akkor is, ha az utóbbi 5-6 évben nem jött tőlük semmi. A legjobb az, hogy olyanok is írnak, akikkel csak egyetlen egyszer volt dolgom, és eszem ágában sincs vásárolni tőlük.

Az a stratégiám, hogy egyiknek sem válaszolok. Ha pár hónap múlva valamelyik mégis küld levelet, akkor beperelem, mert nem opt-in-eltem, s ennek ellenére nem vett ki az adatbázisából. Ha meg valakitõl majd hiányzik valami, akkor feliratkozok újra.

Azt mindenesetre érdekes látni, hogy ki hogyan fogalmazza meg a levelet:
  • "nyugi, semmi sem változik, csak a törvény kötelez, hogy a hozzájárulásodat kérjük..."
  • "azért, hogy jobban kinyalhassuk a segged..:"
  • "egyszerűsítettük az adatvédelmi szabályainkat"
  • "te dönthetsz"
  • "a továbbiakban se maradj le híreinkről és akcióinkról"
  • "mostantól fogva leiratkozhatsz"
  •  "we are committed to protecting your personal information and to being transparent"
  • "a saját adataidat mindig megtekintheted"
A legjobb mégis az, amelyik sürget, hogy ha még ma frissítem az adataimat, akkor adnak 5 euro kedvezményt. De a Régió játék pl úgy sürget, hogy még kedvezményt se adnak... :) s a levelükben egy 2001-es törvényre hivatkoznak.

Mondjuk elõtte olovashatták volna, mert fent azt mondják, ha tovább akarom kapni, akkor meg kell erõsíteni, lent meg azt, hogy ha nem akarom kapni, akkor le kell iratkozni.

Na meg ez itt: felesleges ez a sok spam.






Nincsenek megjegyzések: