2018. május 22., kedd

Virágkörüli utazás

Vettem virágokat, csodálatos nagy fellógatós fazék az egyik, benne 3 színű virággal. A bejárati ajtó elé, a "verandára" tettem, minden reggel locsolom. A másik úgy nézem paradicsom, és már virágzik, és élvezi ezt a korai forró finn nyarat. Minden reggel virágzik. Kb 3 hete ültettünk a lányommal mindenféle virágokat, hagymásat, magosat, van, ami már 10 cm hajtást hozott, van, ami még csak most kezdett kibújni a földből, ezeket is naponta locsolom. Meg kivittem a palántákat és a szobanövényeket is, hogy kint hadd éljenek, tavaly is jót tett nekik, mikor kint nyaralhattak és kapták az égi locsolást.

Namost ha az embernek ennyi sok virága van (akkor rossz ember nem lehet) akkor hogy megy el nyaralni? Talán jobb is, hogy most nincs hirtelen egyetlen bónusz repjegyem se, sőt, ha most akarnék hazamenni a hétvégére, 4-500 euróba kerülne. (Összehasonlításul: megvettem a karácsonyit, az 120 euro volt.)

Azt hiszem, azért jó virágot (vagy kutyát/macskát) tartani, mert az ember úgy érzi fontos, hogy van olyan élőlény, aki tőle függ, akinek a jóléte rajta múlik, akiért felelősséget kell vállalni. Mondjuk függőségben tartani nem jó, de próbáljon csak meg elszökni az a virág... Na meg azért, mert akkor az ember nem vágyik annyira el, és kicsit spórol azokon a meg nem vett repjegyeken.

Szóval most nem megyek. Ha van kedvetek, gyertek ti, ugorjatok be vacsorára.

Nincsenek megjegyzések: