2019. február 2., szombat

Paradicsomot finomra?

Vettem vágógépet, és csináltam reggelire paradicsomos kenyeret (katalán étel). Mennyit jártam utána, és kiderült, hogy a Lidl-ben lett volna ilyen gép 12 euróért most a héten, de elkapkodták. Már csak a mintadarab volt ott, csomagolás nélküls, s mivel nem volt vonalkódja, nem vihettem el.

Igaz elektromos volt, én meg tekerőset akartam.

Tegnap benéztem mosogatógépet venni, s az egyik üzletben kaptam Tefal márkájút, kb olyat amit kerestem, alul két kés, felül egy megrántható zsinór, és apróra vágja a zöldséget meg a hagymát. Kipróbáltam, és persze elvágtam az ujjam (lehet, hogy ez az izomfájdalom és görcsölés egy elhúzódó tetanusz betegség?)

Finomra vágtam a paradicsomot, megsóztam, összekevertem oliva olajjal, és pirítósra kentem. Ilyen lett. Jó?



Finomra, érted?

Spanyol paradicsomot vettem, ami nálunk ízetlen, bezzeg Barcelonában... Hogy lehet egy ízetlen paradicsomot finomra csinálni? Hát sehogy. Legközelebb finn paradicsomot kell használni, az itt terem, igaz nem látott napot, mégis ízesebb.

---
Ez meg itt az alkotásom. Jan Miró (vagy Salvador Dali) cover: olaj, teflonra. Címe: nagymellű lány tetoválással.



Nincsenek megjegyzések: