2019. szeptember 26., csütörtök

Mennem kell

Most már a főnököm (az az isten) is azt mondja, hogy mennem kell, mert nem tesz jót nekem a csoporton belüli kommunikáció hiánya. A kisfőnök (scrum master) már lelépett, az architect most megy át házon belül más csoportba, a két idegenlégiós már korábban visszament, a két konzulens szerződése a hó végén lejár, maradunk kb 3-an a csoportban, és ha most én is lapátra kerülök, akkor lesz két fejlesztő, és a csapat beolvad egy másikba. Én örömest adom át a helyem annak, aki bírja idegekkel. Mert valami oka csak van annak, hogy már egy éve elvágyok innen. Az elmenésben a főnököm is nyilvánosan támogat, keresett nekem házon belül egy másik csoportot, holnap reggel mennem kell interjúra. A leendő főnök főnöke már kétszer interjúztatott, egyszer 2013-ban, mikor alvállalkozó cégen keresztül ide kerültem bitet faragni, aztán 2015-ben, mikor belsősként visszakerültem tesztelni. Most mondjam meg nekik, hogy nekem már máshova áll a rudam? Most mondjam meg, vagy két hét múlva: Megkérdeztem a HR-t, a kezembe nyomta a kollektív szerződést, az szerint 5 év munkaviszony alatt a munkavállaló felmondási ideje csak 2 hét. Hát akkor addig halasztom.

Már megint kezdem megbánni, hogy döntöttem, mert mi van, ha rosszul döntöttem? Mivel a jövő kiszámíthatatlan, nem tudom, melyik döntéssel (menés, maradás) járok rosszabbul. Mert tök mindegy, hogy lesz, a végén úgyis mind meghalunk, ki koldusként, ki managerként, kit a stressz öl meg, kit a magány, kit a villamosszék, de a vége mindig ugyanaz, és oda pénz és ruha nélkül megyünk. Remélem, még nem, még szeretném látni a globális felmelegedést, a 3. világháborút, az unokáimat, a dédunokáimat, a diófát, amit nekik ültetek majd el, ha lesz egy akkora földem megint. Itt max minialma-fát lehet ültetni, más nem igen terem meg. Na jó, fehér törzsű nyírfa lesz. Anyám is mindig azt mondta, hogy olyat kér a sírjára.

Ma nagyon mellbevágott az a hátfájásról szóló írás. Hajlamos vagyok magamat okolni a történtekért, persze nem várok felmentést, a hülye önző döntéseim miatt. Minden mindennel összefügg. (Továbbra is szédülök, csak akkor múlt el, amikor a munkaidő végén kimentem a tengerpartra sétálni.) Aludni kellene, de egyedül elaludni is nehéz. Hiába az ima?

Mennem kell, mert holnap interjú, és frissen, fiatalon, fésülködve (azt minek? hát hogy aliteráljon) kell menni. Sicc

Nincsenek megjegyzések: