2020. február 27., csütörtök

Elmebaj

Megbetegedések száma Magyarországon: 0
Boltban kapható maszkok száma: 0
Nincs egy kicsit eltúlozva ez az epidemia dolog? Jó, hogy most megint van soros ellenség...

Ismerõs jött haza Budapestrõl, kimentem elé a reptérre, mondja már nem lehet kapni maszkot sehol, s náluk már a kézfertõtlenítõ is elfogyott. Megnézem a térképet, Magyarországon 0 visszaigazolt megbetegedés volt eddig (Finnországban 2, tegnap egy vonatot fertõtlenítettek le, mivel azon utazott az egyik). Kérdi, hogy vettem-e már maszkot, fertõtlenítõt, van-e a spájzban 2 hétre való konzerv, hideg élelmiszer, víz. Mondom a fagyasztóm tele, és a bõröm alatt is van tartalék. De ha az áramszolgáltató is leáll, akkor cseszhetem a fagyasztott töltöttkáposztát, két nap alatt mindent meg kellene ennem. Most imádkozhatok, hogy legyen egy kis tél, legyen fagy kint, hogy ha jön a vírus, akkor túléljek. Tüzifát nem tudom hol vehetnék. Vagy kályhát, ahol elégethetem.

Levelezõlistán olvasom, hogy Magyarországon most tanulják, hogy hogyan kell köszönni kézfogás nélkül. Az egyik módszer vicces, a könyökünket kell összekoccantani, kb mint a high five, csak ennek a neve a knock elbow. A másik a japán módszer, kis meghajlás, fejbólintás. Itt már vagy 5 éve nem fognak a betegekkel kezet az orvosok. Persze van kivétel, mert a proktológus meg az urológus lekezelt...

Áh, hagyjuk.

Igazából jót tenne a gazdaságnak, ha kicsit kitiltanánk az olcsó kínai termékeket. Valaki mondja ebédnél, hogy a gyógyszer alapanyagok nagy része is Kínából érkezik. Valaki azt is felvetette, hogy úgy van kitalálva az új vírus, hogy amerikai repulbikánusokat nem fertõz. Okos.

Nincsenek megjegyzések: