2020. március 12., csütörtök

Csapås a magyar koronára!


Estelente hallgatom a Kossuth rádiót. Talán már mondtam, hogy az 500 kilométerre tervezett középhullámú adó naplemente után itt 1500 kilométer távolságban is fogható. Korábban esti mesét, kulturális és beszélgető műsorokat kaptam el, hazafelé menet, most szinte minden este sporthírek mennek, órákon keresztül. Ahhoz tovább fenn kell maradjak, hogy valami 10-20 évvel ezelőtti interjú ismétlését halljam. Aztán fél 12-kor kikapcsolják, régen azt mondták, a kérjük halkítsák le a készüléket, a nyugovóra térőknek pedig jó éjszakát kívántak. Most nem mondják, csak azt, hogy az interneten hallgathatom őket tovább. Persze akkor lapozok a Radio Aalto-ra vagy az X-treme-re, előbbin finn zene, utóbbin (éjjel) komolyzene szól messze jobb minőségben, mint amit az internet ide hozna otthonról. A szaros kormánypropagandás híreikkel együtt.

Mérgelődtem is a sok sportműsor miatt. Mikor időm és lehetőségem lenne (minőségi = Kossuth) magyar adást hallgatni, kulturálódni szeretnék, és nem sportközvetítést hallgatni. Hidegen hagy a sport, utálom, de a minielnöknek ez a vesszőparipája, s amíg fel nem nő, vagy el nem csapja a koronaláz, addig gondolom ez lesz a királyi médiában. Vagy ha ez nem az ő parancsára van, akkor a túlbuzgó szerkesztők ezzel akarják a seggét nyalni, hogy a helyük megmaradjon.

Most iszonyú csapás érte a tízmillió sportrajongó (és vírus-szakértő) hazáját, mert elmaradnak a várva várt sportrendezvények. Hurrá. Lassan lassan lesz idõ arra figyelni, amire kellene. Mert úgy néz ki nem elég a homokba dugott fej, valamit tenni is kellene azért, hogy legyen a boltokban élelmiszer, legyen elég maszk (gázálarc) és fertőtlenítőszer. Az államilag támogatott ima és pálinka a híresztelésekkel ellentétben nem véd meg.

OV kiemelte, hogy vírus ügyben kiváló az együttműködés Ausztriával. Gondolom, ha vele valami történik, akkor tárt karokkal várják Graz-ban. Hogy velünk, bocs, veletek mi lesz?

Mondtam mindig a gyerekeimnek, ha gáz lesz otthon, akkor jöhetnek ide. Lehet, hogy már késõ repjegyet venni?

---

"Nem léphet be Magyarország területére vonat, autóbusz és repülő Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból. Ezekből az országokból senki nem léphet be Magyarországra, kivéve, ha magyar állampolgárokról van szó." Hát igen, õket védi Mária, a magyarok védszentje.

"Tilos a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása. Vagyis az egyetemeknek be kell zárniuk csütörtöktől. Az általános és középiskolákra ez nem vonatkozik." Vesszen a férgese.

"Az egészségügyi dolgozók, a honvédok, honvédelmi alkalmazottak, rendőrök, NAV-osok, illetve a kormánytisztviselők nem hagyhatják el az országot "nincs komment.

---

Mivel mindenki szakértő, elolvastam néhány "tudományos értekezést" a témában (a facebookon). Volt, aki azt mondta, hogy lehetett volna tenni valamit, addig, amíg volt mit tenni, de most már nem lehet. Azt is mondták, hogy a kormány a homokba dugta a fejét, elment max imádkozni, hátha az idõ és az égiek megoldják... Voltam otthon a hétvégén, láttam az üres polcokat. És láttam az embereket köhögni bele a vakvilágba...

Ez itt vicc: nincsenek válaszok, nem engedik a kérdéseket sem feltenni. Mindkettőnek van más dolga is.

Nincsenek megjegyzések: