2020. április 9., csütörtök

Kínai vacak

Hír kedd este a finn királyi tévében (a tévés linket nem találom, itt egy újságcikk ugyanerrôl): megérkezett Kínából a várva várt szállítmány az egyéni védõfelszerelésekkel.

Hír szerdea este: csalódás, a kínából érkezett maszkok minõsége nem éri el a minimális európai minõségi követelményeket, vagyis vacak. Eljárást/pert indítanak a gyártó ellen, mert nem azt szállította, amiben megegyeztek.

Magyarországi sajtóhír csütörtökön: a Magyarország több százezer maszkot adományozott Szerbiának. A fentiek és eközött talán nincs semmiféle kapcsolat, de Szerbia nem Eu.

Másik magyarországi sajtóhír: Kína támogatja Magyarországot a védõeszközök beszerzésében. Ebben a rövid cikkben már a védekezés sikerességét emlegetik.

Az én legfőbb kérdésem az, hogy miért nem gyártunk mi, itt Európában a saját szabványainknak megfelelő védõfelszerelést? Miért kellett minden gyártást áttolni oda? S a válasz benne van a szerdai finn hírben: Finnországban 2 héten belül beindul a gyártás.

Tegnapi hír, hogy egy cég lebukott a használt maszkok újrahasznosításával (újra eladásával).

Vajon a kínai lélegeztetõgépek jobbak lesznek?

Aztán ennek van elburjánzása: kiderült, hogy az állam nem közvetlen kínából rendelte a maszkokat, hanem egy finn vállalkozó közbenjárásával. Jó kis botrány lett belöle. Itt a cikk.

Nincsenek megjegyzések: